Cea mai mare farsă din istoria incidentelor aviatice: avionul care ar fi dispărut în 1946 şi ar fi aterizat intact în 1993

Publicat: 29/11/2016 | 17:05
Cea mai mare farsă din istoria incidentelor aviatice: avionul care ar fi dispărut în 1946 şi ar fi aterizat intact în 1993

O ştire falsă, despre un avion dispărut, care a decolat în 1946 şi a aterizat în 1993 intact şi cu 36 de schelete umane la bord, a făcut înconjurul site-urilor de ştiri o lungă perioadă. "Ştirea" s-a dovedit a fi cea mai mare farsă din istoria incidentelor aviatice.

Avionul despre care se vorbea în articolele publicate de site-urile de ştiri era un Lockheed Constellation, care ar fi efectuat o cursă Rio-Havana în 1946 şi ar fi dispărut.

El ar fi aterizat intact, cu 36 de schelete umane la bord, în decembrie 1993, pe aeroportul Bogota din Columbia. S-a considerat cel mai mare mister din istoria accidentelor aviatice, dar totul a fost o farsă inspirată dintr-un serial american.

Site-urile care au publicat „ştirea” au vorbit chiar despre o posibilă intervenţie extraterestră în acest caz, încercând să explice cum a putut un avion care a dispărut să aterizeze intact după 47 de ani, cu 36 de schelete umane la bord.

S-a scris chiar despre o călătorie în timp pe care ar fi făcut-o avionul.

Adevărul este că avionul respectiv nu a decolat niciodată.