Dieta cu ananas, o variantă aromată ca să ajungi mai uşor la silueta visată

Publicat: 17/12/2016 | 21:56

Ne dorim cu toţii şi, mai ales, cu toatele să avem silueta ideală fără prea mult efort. Visăm la diete minune, rapide şi uşoare, care să ne transforme cât ai bate din palme, iar pentru asta suntem în stare să dăm o mulţime de bani pe pastile şi ceaiuri şi chiar să mergem la sală o lună, poate două. Ne şi înfometăm dacă trebuie, când găsim motivaţie suficientă, însă aceasta dispare de regulă după ce am scăzut primele două numere la haine şi începem să considerăm că merităm să ne răsfăţăm din nou culinar. Adevărul e că nu există dietă care să funcţioneze pe termen lung dacă nu o transformi în regim de viaţă sănătos. Mai exact, pe termen scurt o ţii, pe termen scurt va funcţiona. (SuperPromotia "10 zile de Craciun" pe PARFUMERIA.RO: 10 zile de preturi top pentru ultimele parfumuri si cosmetice, cu livrare....cadou!)

Există însă diete care te pot ajuta să dai start unui stil de viaţă mai sănătos sau de la care poţi învăţa să introduci în meniul obişnuit alimente prietenoase cu silueta. Noile trenduri în domeniu fac chiar ca pe multe dintre conturile de social media să fie afişate cât mai multe poze cu fructe, legume şi smoothie-uri, cât mai colorate şi apetisante, încât ajungi să pofteşti la fructe de pădure sau frigărui cu fructe exotice mai mult decât la un hamburger, potrivit revistei Ciao!

Unul dintre acestea este ananasul, un fruct exotic delicios şi aromat, care poate contribui la slăbire dacă îl consumi inteligent. E folosit cu succes în tratamente de detoxifiere, are foarte puţine calorii – aproximativ 50 de calorii la o ceaşcă de 100 de grame, te ajută să scapi de balonare şi are şi un efect uşor diuretic.

Exotic şi parfumat, astfel că te duce cu gândul la vacanţă!

E adevarăt că e un fruct dulce, aşa că trebuie consumat cu precauţie de către persoanele cu diabet, chiar şi în stare crudă. În comerţ îl găseşti atât crud, cât şi conservat, iar dacă eşti genul petrecăreţ ştii deja că e unul dintre ingredientele de bază în Pina Colada, un cocktail dulce-aromat, cu gust de vacanţă exotică şi distracţie. Nu te impiedică nimeni să presari fulgi de cocos pe bucăţile de ananas crud dacă vrei să reîncerci senzaţia şi acasă, într-o variantă mult mai sănătoasă.

Ajută digestia, e bogat în fibre, conţine vitaminele A şi C şi, deşi pare greu de crezut, ananasul este şi o sursă potrivită pentru proteine!

În caz că încerci să cauţi mai multe surse de proteine vegetale, aceasta este una dintre ele şi partea bună pentru leneşi şi sedentari este că ananasul nu trebuie nici gătit, nici lăsat la înmuiat peste noapte, ca în cazul boabelor de linte şi fasole sau în cazul ciupercilor.

Unde mai pui că ajută şi imunitatea şi e bogat în antioxidanţi, adică promite un fel de tinereţe fără bătrâneţe instalată rapid pe chip şi rezistenţă crescută în faţa răcelilor care apar atât de des în sezonul rece.

Îl poţi introduce în multe feluri de mâncare, cum ar fi reţete de inspiraţie indiană ori în deserturi.

Trei zile de ananas, trei kilograme în minus!

Dacă ai nevoie totuşi de un efect rapid de subţiere a taliei, în cazul unei întâlniri sau al unui eveniment important, poţi ţine o dietă rapidă, care constă în consumul exclusiv de ananas crud timp de trei zile.

Efectul diuretic va face să elimini apa din organism şi să ai un abdomen mult mai mic, dar trebuie să fii conştientă că acele kilograme pierdute în trei zile se vor întoarce înapoi când începi din nou să mănânci normal.

Are multe vitamine, dar nu asigură tot necesarul zilnic, aşa că poţi avea stări de ameţeală în zilele respective şi te poţi simţi slăbită. Bea multă apă, încercând să ajungi la cantitatea ideală, adică de 30 de ml. pentru fiecare kilogram al corpului tău.

Dacă obişnuieşti să începi ziua cu tradiţionalul pahar cu apă caldă cu lămâie, un obicei foarte sanătos şi benefic, de altfel, o poţi face şi în cele trei zile în care consumi exclusiv ananas.

10 zile cu ananas inclus în meniu, 5 kilograme în minus!

Dacă eşti genul foarte pofticios şi ţi se pare prea greu să mănânci doar ananas timp de trei zile, poţi să extinzi perioada pentru 10 zile şi să consumi atât ananas, cât şi miez de nucă, alune, nuci caju, migdale sau fistic, dar nu mai mult de o jumătate de ceaşcă la o gustare. Le poţi pune pe toate într-o cană de iaurt dietetic şi ai astfel un mic dejun consistent. Faptul că mănânci ananas la fiecare masă te va ajuta oricum să slăbeşti.

Pentru mesele de prânz şi cine poţi mânca peşte slab sau piept de pui, legume gătite la aburi sau la cuptor ori supe de legume. La micul dejun poţi mânca şi ouă fierte, pâine integrală şi brânză dietetică.

Ţine minte însă că, dacă mănânci haotic, la ore târzii sau având mese neregulate, nu eşti pe calea cea bună. Ca să poţi schimba silueta, trebuie să îţi schimbi şi stilul de viaţă.

Copertă revista Ciao! nr. 322
Copertă revista Ciao! nr. 322

 

 

Citește și...