El este Dorel şi a jucat 90.000 de lei la păcănele, din banii publici! Aşa a fost prins un angajat al unei primării din Iaşi de către Poliţie pentru delapidare!

Publicat: 15/04/2016 | 18:41
El este Dorel şi a jucat 90.000 de lei la păcănele, din banii publici! Aşa a fost prins un angajat al unei primării din Iaşi de către Poliţie pentru delapidare!

Un ieşean în vârstă de 33 de ani a fost trimis în judecată de către procurori, asta după ce a primit acuzaţiile cum c-ar fi sustras o sumă de 400.000 de lei din gestiunea primăriei la care era angajat.

Bogdănel-Dorel Rotaru, în vârstă de 33 de ani, este în prezent antrenor al unei echipe de fotbal din localitatea Bârnova şi, în trecut, a lucrat casier la Primăria din această comună.

Potrivit ziarului Adevărul, bărbatul ar fi sustras o sumă importantă din gestiunea instituţiei publice, jucând banii la jocurile de noroc, potrivit propriilor susţineri. Potrivit procurorilor, Rotaru s-a angajat la Primăria Bârnova în 2007, iniţial ca agent fiscal, având obligaţia, printre altele, de a emite chitanţe pentru taxele sau impozitele încasate. Începând cu 2012, Dorel Rotaru a primit şi atribuiţii de casier, se mai arată în rechizitoriu. În acelaşi an, inspectorul contabil al primăriei i-a cerut lui Rotaru să îi predea mai multe chitanţiere, însă acesta a refuzat.

Nu a stat prea mult pe gânduri şi a „investit“ o parte din bani în păcănele

Din acest motiv, conducerea Primăriei Bârnova i-a aplicat funcţionarului un avertisment scris şi i-a solicitat de urgenţă să predea documentele solicitate.

„Deoarece inculpatul Rotaru Dorel Bogdanel nu s-a conformat solicitării de a preda documentele, în baza sesizării martorei H.I., la nivelul Primăriei Bârnova s-a efectuat o anchetă internă, având scopul de a verifica activitatea inculpatului“, au precizat procurorii ieşeni.

În urma anchetei interne, s-a constatat lipsa a trei chitanţiere pentru încasarea creanţelor bugetare, dar şi lipsa mai multor sume de bani, printre care şi cea aferentă contractului de sponsorizare a echipei de fotbal. Un expert contabil a calculat, ulterior, prejudiciul produs de Bogdănel Rotaru la suma de 400.812 lei.

În timpul anchetei, procurorii au calculat prin intermediul unei expertize contabile toate încasările efectuate de Rotaru în anii 2011 şi 2012, în acest fel fiind confirmat prejudiciul iniţial.

„Inculpatul Rotaru Dorel Bogdănel a recunoscut comiterea faptei, precizând că fiind un împătimit al jocurilor de noroc şi-a însuşit din gestiune, în mod repetat, diferite sume de bani, nemenţionând în borderouri unele chitanţiere prin care încasa banii şi depunând la Trezoreria Iaşi doar o parte din bani. În ceea ce priveşte cuantumul prejudiciului, inculpatul îl estimează la aproximativ 200.000 de lei, arătând că regretă fapta comisă şi obligându-se să depună toate eforturile pentru a achita suma de bani pe care şi-a însuşit-o din gestiune“, au precizat procurorii.

 

Citește și...