“Fii tu eroul unui copil”… Ajută-l să meargă la şcoală! Asociaţia Hermes Bucureşti derulează o campanie umanitară pentru copiii nevoiaşi din judeţele Teleorman, Vaslui şi Caraş-Severin

Publicat: 07/09/2016 | 12:46
“Fii tu eroul unui copil”… Ajută-l să meargă la şcoală! Asociaţia Hermes Bucureşti derulează o campanie umanitară pentru copiii nevoiaşi din judeţele Teleorman, Vaslui şi Caraş-Severin

Ana Maria are 7 ani şi este elevă în clasa I la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Poeneşti, judeţul Vaslui. Rămasă fără tată de la vârsta de 1 an, micuţa a fost crescută de bunica ei cât timp mama avea de lucru. Acum la venirea anotimpului rece, când nici lucrul cu ziua nu mai găseşte prin sat, mama începe să se gândească cu grijă cum îi va mai putea asigura micuţei cele necesare pentru începerea noului an şcolar.

Deşi stau toate 3 într-o căsuţă de lut care nici măcar nu are curent electric, Ana Maria a reuşit anul trecut să aibă rezultate foarte bune la învăţătură. Dar acum, doar din alocaţia copilului, mama nu ştie nici măcar dacă îi va mai putea cumpăra rechizitele necesare şi o pereche de încălţări de iarnă ca să poată ieşi din casă fata când va da zăpada.

Deşi stă într-o căsuţă de lux, Ana Maria a reuşit anul trecut să aibă rezultate foarte bune la învăţătură.
Deşi stă într-o căsuţă de lux, Ana Maria a reuşit anul trecut să aibă rezultate foarte bune la învăţătură.

Pentru copii ca Ana Maria, Asociaţia Hermes Bucureşti derulează în perioada 2 septembrie – 15 octombrie campania umanitară „Fii tu eroul unui copil… ajută-l să meargă la şcoală!”

Scopul campaniei este sprijinirea elevilor provenind din familii nevoiaşe în judeţele Teleorman, Vaslui şi Caraş-Severin şi oferirea de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite pentru ca aceşti copii să-şi poată continua activitatea şcolară în condiţii normale.

În cadrul campaniei se va desfăşura acţiunea de strângere de fonduri destinate copiilor nevoiaşi, şcolari în clasele I-VIII, urmând ca în perioada 1 – 15 noiembrie să oferim 200 de pachete la elevi din:

Şcoala Generală Lacul Babei, Judeţul Vaslui

Şcoala Generală Găvanu, Judeţul Vaslui

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdana, Judeţul Vaslui

Scoala Gimnaziala Nr.1 Poieneşti, Judeţul Vaslui

Şcoala Gimnazială Sârbenii de Jos, Judeţul Teleorman

Şcoala Gimnazială „Dr. I. Sârbu” Efimie Murgu, Judeţul Caraş-Severin

Fiecare dintre noi poate fi eroul acestor copii! Impreuna putem preveni ruptura abandonului scolar si putem recladi puntea dintre COPII si ŞCOALĂ! Cu foarte putin de la fiecare putem face foarte mult pentru ei! a declarat Claudia Racovitan, Presedintele Asociatiei Hermes Bucuresti

 

Donează acum!

Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844

 

Despre Asociatia Hermes Bucureşti

Asociaţia Hermes Bucureşti este o asociaţie non profit ce şi-a propus dezvoltarea societăţii prin derularea unor acţiuni educative, umanitare şi social-filantropice. Din 2013 derulăm proiecte caritabile pentru copiii nevoiaşi pe care îi ajutăm să meargă în continuare la şcoală.

Citește și...