FOTO. Aceste femei îşi tund părul o singură dată în viaţă! Iată motivul incredibil pentru care fac asta

Publicat: 04/07/2016 | 13:52

Un grup de femei dintr-un trib din China s-au strâns în jurul unui râu, în cadrul unui festival care a avut loc sâmbătă, pentru a-şi etala părul lung, care le poate ajunge şi până la doi metri şi jumătate.

Femeile care fac parte dintr-un trib localizat în provincia Huangluo Yao din China s-au strâns în preajma râului din acea zonă, acolo unde şi-au etalat podoabele capilare, în cadrul unui festival care are loc anual. Chiar dacă de obicei îşi poartă părul strâns în cozi sau diferite împletituri, femeile şi l-au lăsat liber şi au uimit pe toată lumea prin lungimea părului lor. Femeile care fac parte din acest grup etnic au o lungime obişnuită  a părului de aproximativ 2 metri şi jumătate, iar singurul moment al vieţii lor în care se tund este doar atunci când se căsătoresc.

Mai mult decât atât, acest trib a fost inclus şi în Cartea Recordurilor datorită acestui fenomen, fiind supranumit primul sat din lume cu păr atât de lung. Totodată, faptul că femeile îşi lasă părul să crească atât de mult semnifică ideea de longevivitate, sănătate, dar şi noroc pentru întreaga familie.

 

 

Citește și...