Iată sentintele DEFINITIVE în celebrul „Dosar Microsoft“

Publicat: 03/10/2016 | 15:36
Iată sentintele DEFINITIVE în celebrul „Dosar Microsoft“

Astăzi s-a judecat ultimul termen în celebrul „Dosar Microsoft“, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae şi Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft.

Judecătorii au dat sentinţele în cazul „Dosarului Microsoft“ pentru inculpaţi, după cum urmează: Dumitru Nicolae – 2 ani şi 4 luni de închisoare, Gabriel Sandu – 3 ani de închisoare cu executare, Dorin Cocoş – 3 ani şi 4 luni de închisoare, Gheorghe Ştefan – 3 ani cu executare.

Completul de cinci judecători de la Instanţa Supremă au judecat, astăzi, ultimul termen în dosarul „Microsoft“, în care au fost condamnaţi, în primă instanţă, mai mulţi oameni de afaceri şi un primar. Toţi inculpaţii au recunoscut faptele. Procesul s-a încheiat, magistraţii urmând să pronunţe decizia definitivă.

Gabriel Sandu a declarat că încă de la început a colaborat cu anchetatorii. „De când am fost la DNA mi-am oferit colaborarea 100%. Mi-a fost refuzată, iniţial, datorită cuantumului sumelor. Denunţul meu porneşte de la faptul că prejudiciul ar fi pentru statul român de 104 milioane de dolari pentru perioada 2004-2008 şi de 114,5 milioane de euro pentru perioada 2009-2013“, spunea Gabriel Sandu.

Citește și...