Patru români, răniţi în atentatele de la Bruxelles

Publicat: 22/03/2016 | 20:32
Patru români, răniţi în atentatele de la Bruxelles

Patru români au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles din această dimineaţă, informează Ministerul Afacerilor Externe.

In teribilele atacuri teroriste din Capitala Uniunii Europene au murit până acum 32 de persoane şi alte 230 au fost rănite. Printre acestea, şi patru români, a anunţat Ministerul de Externe, care iniţial afirmase in această după amiază că nu sunt victime de naţionalitate română. Unul dintre ei a fost rănit în explozia de la aeroport. In cursul serii, MAE a anunţat că avem trei cetăţeni români printre victime, pentru ca apoi să revină cu precizarea că a fost descoperit şi al patrulea, un minor, aflat într-un spital alături de un membru al familiei!

Trei explozii au avut loc la aeroport şi la metrou, în apropiere de sedii ale instituţiilor comunitare, şi au cauzat 32 de morţi şi 230 de răniţi.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat.Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi.Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară. Reamintim faptul că MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatelele, marţi după amiază.

 

(G.N.)