Îţi faci selfie-uri? Află motivul incredibil pentru care ar putea fi INTERZISE şi ce ar trebui să eviţi

Publicat: 29/06/2016 | 14:37
Îţi faci selfie-uri? Află motivul incredibil pentru care ar putea fi INTERZISE şi ce ar trebui să eviţi

Cei care îşi fac selfie-uri ar putea să aibă mari probleme, asta deoarece ar putea fi interzise astfel de fotografii mai ales dacă pentru ele se folosesc diverse filtre sau aplicaţii precum Snapchat sau MSQRD, acestea fiind foarte populare în special în rândul tinerilor. Motivul, însă, este unul incredibil.

Nasser al-Omar, un cleric influent din Arabia Saudită, a interzis folosirea de filtre pentru selfie-uri, deoarece le consideră „păcătoase”, scrie Mediafax. Nasser al-Omar, care are mai mult de un milion de urmăritori pe Twitter, a făcut apel pe reţeaua de microblogging la credincioşi să nu mai folosească filtre în selfie-urile făcute prin intermediul unor aplicaţii, notează Go4it.

Deşi nu le numeşte, cel mai probabil se referă la aplicaţii precum Snapchat sau MSQRD. „Evitaţi să distorsionaţi faţa umană şi creaţia lui Dumnezeu doar pentru a face oamenii să râdă”, a scris al-Omar. S-ar putea ca porunca lui al-Omar să fie greu de respectat, deoarece în Arabia Saudită se înregistrează cel mai mare procent de utilizatori de Snapchat cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani din Orientul Mijlociu. Totuşi, în statul arab deciziile clericilor importanţi trebuie respectate, deoarece acolo funcţionează o poliţie religioasă.

Recent, apelurile video şi de voce prin intermediul Facebook Messenger au fost blocate în statul arab. De asemenea, tot recent,opt femei au fost ridicate de poliţiştii iranieni, interogate şi arestat din cauza selfie-urilor pe care le-au postat pe reţelele de socializare. Femeile şi-au făcut fotografii fără a purta tradiţionalul hijab.

În plus, un studiu recent arată că unul dintre principalele motive datorită cărora se apelează la medicii esteticieni este mai nou preocuparea de a arăta bine în fotografiile tip “selfie” postate pe reţelele de socializare. Cu toate că selfie-urile sunt foarte la modă, marile atracţii turistice din Europa, se arată deranjate de cel mai popular accesoriu al momentului! Selfie stick-ul, băţul folosit de cei obsedaţi de autoportrete, este interzis în mai multe locuri considerate atracţii turistice.

Citește și...