Noi dezvăluiri făcute de Sebastian Ghită. De ce îl ameninta cu arestul pe Victor Ponta

Publicat: 10/01/2017 | 19:20

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a continuat seria dezvăluirilor îndreptate împotriva generalului SRI Florian Coldea, povestind despre ”şantajul” la care l-ar fi supus pe fostul premier al României, Victor Ponta.

Aici ar fi avut loc intalnirea dintre Coldea şi Ghita
Aici ar fi avut loc intalnirea dintre Coldea şi Ghita

”Ponta îşi dorea să continuie proiectul cu autostrada Comarnic – Braşov, însă Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta dacă semnează contractul. Licitaţia, pentru că a fost vorba de o licitate între mari concerne europene fusese deja câştigată de către Strabag şi era susţinută de două grupuri finaciare mari: Societe General din Franţa şi Erste din Austria”, a spus Ghiţă.

”În februarie 2015, la Cheia, i-am reproşat lui Florian Coldea că blochează România blocând acest proiect şi nu numai. Acesta a răspuns foarte nervos şi agasat că europenii vor autostrada Piteşti – Sibiu, pentru că pe acolo este definit culoarul european. Iar restul de bani pe care România îi strânge trebuie să-i păstrăm pentru a cumpăra armament. I-am explicat că autostrada Piteşti – Sibiu costă 7 miliarde de euro şi va dura peste 12 ani să o facem, întinzându-se pe perioada a două exerciţii finaciare ale UE, iar autostrada Comarnic – Braşov va costat sub un miliard şi o poate face România în doi ani, maxim trei. Iată că ce i-am spus atunci a confirmat acum câteva săptămâni guvernul Cioloş. Au spus foarte clar că până în 2023 să ne luăm gândul de la a avea o autostradă. Comarnic – Braşov ne-ar fi costat mai puţin de un miliard şi România ar fi reuşit să o termine în doi ani, maxim trei. De ce s-a luat această decizie, care au fost interesele pentru a bloca dezvoltarea României, cum o să le răspundem oamenilor că în 2018 românii nu au trecut cu o autostradă Carpaţii, nu ştiu. Să răspund personal domnul Florian Coldea. Astăzi, eu pot să le spun românilor cine a fost cel care a blocat construirea de autostrăzi peste Carpaţi” a mai spus Ghiţă. (Gabriel Niculescu)

Citește și...