O actriţă îl atacă dur pe regretatul actor Radu Beligan! Ce declară femeia: ”Cel mai mare actor? Nu, nici pe departe!”

Publicat: 22/07/2016 | 10:33
O actriţă îl atacă dur pe regretatul actor Radu Beligan! Ce declară femeia: ”Cel mai mare actor? Nu, nici pe departe!”

Laura Ilinca este o actriţă care ajucat pe scena Teatrului Naţional între 1993 şi 1998, după care a făcut un masterat în management şi marketing cultural, acum locuind la Londra, unde este creator de evenimente.

Femeia a ţinut să facă o precizare la adresa regretatului actor Radu Beligan, care a decedat miercuri, la 97 de ani.

Beligan… Cel mai longeviv actor din lume, cel mai longeviv director al teatrului naţional din Bucureşti, 21 de ani, (următorul e Caramitru), după ce a fost nişte ani şi directorul teatrului de comedie, comunist, membru MAN, (adica marea adunare naţională, unde se duceau numai şmecherii dintre comunişti)…”, a scris Ilinca.

Fosta actriţă a spus că nu a fost nici pe departe cel mai mare actor.

Cel mai mare actor? Nu, nici pe departe. Era bun, nu zic, avea o voce domoală, dar aparte şi un stil inconfundabil de a juca: egal, dar totuşi reuşea să transmită nuanţe…, era bun, dar nu cel mai bun. Cel mai mare artist? Nu. Un om cultivat, un traducător bun, un regizor… de ce le plac unora exagerările pompoase până şi în cazul acesta, foarte bun de analizat, bogat, cu multe de spus, la o frazăp goală şi care nu înseamna nimic? De ce să nu discuţi acum cât e oportunism şi cât e compromis viaţa unui om…în mod paradoxal, în ciuda a tot ceea ce a realizat în întreaga lui carieră, rolul care mi se pare că l-a marcat definitiv şi ni l-a fixat în amintire e unul de acum 70 de ani, Rica Venturiano în „O noapte furtunoasă”, a mai scris Laura.

Citește și...