Acasă » Știri » S-au aflat detaliile abia acum, după 15 ani! Ce s-a întâmplat de fapt cu MAGDALENA, tânăra poetă care a fost ucisă într-un subsol din Deva

S-au aflat detaliile abia acum, după 15 ani! Ce s-a întâmplat de fapt cu MAGDALENA, tânăra poetă care a fost ucisă într-un subsol din Deva

De: Cancan 19/07/2016 | 16:41
S-au aflat detaliile abia acum, după 15 ani! Ce s-a întâmplat de fapt cu MAGDALENA, tânăra poetă care a fost ucisă într-un subsol din Deva

Detaliile uneia dintre cele mai ciudate crime care s-a petrecut vreodată în România au ieşit la iveală abia acum, la 15 ani după ce s-a întâmplat totul.

În vara anului 2001, una dintre cele mai stranii crime se petrecea într-un subsol din Deva, acolo unde o tânără poetă pe nume Magdalena Kuhm, absolventă de Drept, murea în mâinile unui fost iubit, care o ucidea cu bestialitate. Cadavrul Magdalenei a fost îngropat sub petale de trandafiri, iar misterul legat de viaţa acestei tinere a domnit vreme de 15 ani de zile.

Iubitul care a ucis-o cu bestialitate pe Magdalena era un fost client

Secretele unei crime pasionale săvârşită asupra unei tinere din Hunedoara, în vara anului 2001, un act care a cutremurat şi a tulburat întreaga comunitate, sunt dezvăluite la 15 ani de la săvârşirea ei. Între timp, ucigaşul şi-a ispăşit condamnarea şi a fost pus în libertate, iar în urma victimei sale au rămas doar poeziile. Cadavrul Magdalenei Kuhn a fost descoperit în 11 august 2001, în subsolul unui bloc din Deva. Pe trupul complet dezbrăcat al tinerei de 24 de ani, ucigaşul ei presărase petale roşii şi galbene de trandafir, iar hainele erau aranjate lângă ea. Magdalena, o absolventă de Drept care cocheta cu poezia, fusese ştrangulată cu o cordelină, avea mâinile legate în faţă pe abdomen şi era încălţată în sandale. Sub cap avea o pată roşie, urmă a violenţei exercitate asupra ei, titrează ziarul Adevărul.

Câteva zile mai târziu, anchetatorii l-au găsit pe principalul suspect al omorului, Radu George Oprea, un zidar în vârstă de 24 de ani, despre care apropiaţii fetei relatau că îi fusese iubit. Un detaliu ţinut secret de anchetatori era însă că tânărul îi fusese client fetei, care practica prostituţia pe ascuns. Radu George Oprea a fost reţinut şi pus sub acuzare pentru omor, a recunoscut faptele, iar în octombrie 2003, a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Magdalena şi-a petrecut ultimii ani între poezie şi prostituţie

Rechizitoriul dosarului oferă detalii care nu au fost niciodată făcute publice până în prezent. Prin actul de trimitere în judecată s-a reţinut că Radu George Oprea, în data de 9 august 2001 a ucis-o prin sufocare şi ştrangulare pe Magdalena Kuhn, după care i-a luat mai multe bunuri ce-i aparţineau. „Victima, după ce a absolvit facultatea nu a profesat, obţinând câştiguri din practicarea prostituţiei, sens în care dădea anunţuri în presă şi pe internet. În anul 2001, în urma unui astfel de anunţ, l-a cunoscut pe inculpatul Radu Oprea, cu care a întreţinut de mai multe ori raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani. Relaţia dintre cei doi s-a întrerupt câteva luni, fiind reluată la începutul lunii august 2001 prin intermediul unor anunţuri în ziar, pe care inculpatul le-a adresat pe numele de cod M., la care răspundea victima”, susţineau anchetatorii. În ziarul din 6 august 2001, a apărut anunţul dat de către Radu Oprea:

„Vino marţi sau miercuri la ora 12:30 în faţa Romtelecom, cod „R. 2000”. La redacţia ziarului A.B.C. a fost găsit talonul pentru anunţ gratuit completat de inculpat pentru fixarea întâlnirii. Magdalena i-a relatat surorii sale despre faptul că va avea o întâlnire cu tânărul, că nu a reuşit să-l întâlnească în 7 august, ci doar a doua zi în 8 august în faţă la Romtelecom Hunedoara şi i-a lăsat numărul de telefon pentru a o suna.

O martoră a văzut-o însoţită de Radu Oprea în data de 9 august 2001 în zona centrală a municipiului Hunedoara, de unde aveau posibilitatea să se deplaseze la Deva, susţineau anchetatorii. Ucisă după sex Radu Oprea a relatat că s-a întâlnit cu tânăra în Deva şi s-au dus într-o boxă situată în subsolul blocului unde a funcţionat Banc Post Deva. O apopiată a Magdalenei, citată ca martoră, a menţionat în declaraţia sa că fetei îi era indiferent unde întreţinea relaţii sexuale, prin urmare nu a avut nici o ezitare în a-l urma pe cel care urma să o ucidă în acea boxă.

„Inculpatul a susţinut că după ce a întreţinut relaţii sexuale, victima a început un joc erotic periculos, prin faptul că l-a strâns de gât cu o sfoară, iar el a ripostat pentru a se apăra. Expertiza medico-legală psihiatrică a stabilit că inculpatul prezintă „hipertonie erotică”, ceea ce ar motiva agresiunea cu caracter sexual, fie prin refuzul victimei de a întreţine un nou raport sexual, fie prin remarca acesteia referitoare la actul sexual „că nu a făcut bine ceea ce a făcut”.

Din depoziţia unei martore, prietenă a Magdalenei, se desprinde împrejurarea că victima era „acidă şi cinică în relaţiile cu clienţii”. Tot prin expertiză s-a stabilit că între victimă şi inculpat a avut loc o luptă, în care la un moment dat inculpatul, superior ca forţă fizică, a apăsat victima cu mâinile pe nas şi gură, obturându-i căile respiratorii, victima decedând datorită asfixierii mecanice. Leziunile traumatice constatate în urma examenului intern şi extern au putut fi produse prin loviri repetate cu un corp dur sau comprimare într-un plan dur şi un corp dur”, se arată în dosar.

Una dintre cele mai pasionale crime s-a produs într-un subsol de bloc din Deva

După comiterea crimei, Radu Oprea a luat de lângă tânără ochelarii acesteia, telefonul mobil, cheile de la locuinţa ei şi cheia de la lacătul cu care a fost închisă uşa boxei. Victima a fost găsită în data de 11 august 2001 de un bărbat care obişnuia să doarmă în boxe. „Inculpatul era familiarizat cu subsolurile blocului şi a locuit în vara anului 2001 într-o boxă situată la subsolul blocului 37 de pe strada Ion Creangă, în care s-au găsit ochelarii, telefonul mobil şi cheile victimei.

În boxa ocupată de inculpat s-au mai găsit, de asemenea, bucăţi de sârmă cu izolaţie verde de genul celei cu care a fost legată victima, mai multe cravate asemănătoare celei cu care şi-a ucis victima, iar asupra lui a fost găsit un set de 10 chei, o ială şi materiale cu caracter erotic”, completau anchetatorii. Radu Oprea a avut o conduită bună pe tot parcursul procesului penal, în sensul că a recunoscut fapta încă din faza urmăririi penale, deşi nu erau probe directe împotriva lui, arăta instanţa. A primit 17 ani de închisoare, iar în perioada petrecută în detenţie s-a remarcat prin cele peste 100 de sesizări, judecate de instanţe. A deschis procese atât împotriva unor instituţii publice, cât şi a unor persoane fizice, a reclamat abuzuri săvârşite asupra lui şi încălcarea unor drepturi, precum şi regimul de detenţie, de multe ori reclamaţiile sale, nefiind fondate, au fost considerate pretexte pentru ca acesta să fie plimbat între penitenciar şi instanţe.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Schimbări pe piața imobiliară. Investițiile, reglementate printr-o lege nouă
Schimbări pe piața imobiliară. Investițiile, reglementate printr-o lege nouă
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...