Se prelungeşte codul galben de viscol până luni!

Publicat: 09/01/2017 | 07:00
Se prelungeşte codul galben de viscol până luni!

Administraţia Naţională de Meteolorogie (ANM) a actualizat avertizarea cod galben de viscol, prelungindu-o până luni dimineaţă la ora 04.00, în 19 judeţe din estul şi centrul ţării, anunţă mediafax.ro.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben de viscol sunt Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Harghita, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Meteorologii avertizează că în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse 70 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

Totodată, temporar va mai ninge slab şi se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, în seara zilei de duminică, în Moldova, local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, nordul Dobrogei şi extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopţii de duminică spre luni în judeţele din jumătatea de nord a Moldovei şi pe crestele montane înalte.