Unde a ales RADU BELIGAN să îşi petreacă ultima aniversare!

Publicat: 20/07/2016 | 14:04

Radu Beligan a împlinit frumoasa vârstă de 97 de ani în decembrie anul trecut. În ciuda vârstei înaintate, actorul a dorit să fie alături de publicul său, în acea zi specială, cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere.

În ultimul timp, pentru Radu Beligan a devenise o tradiţie să îşi serbeze ziua de naştere pe scenă, în faţa admiratorilor săi. În ultimii trei ani, actorul a jucat de ziua sa în spectacolul ”Lecţia de violoncel”.

Actorul român s-a stins din viaţă miercuri, la spital. Radu Beligan a avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. Pe linie maternă era grec de origine, pe linie paternă, fiind urmaş al unuia dintre fraţii lui Ion Creangă, potrivit unui interviu.

A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004. În data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame Bucuresti.

Radu Beligan, în Cartea Recordurilor

Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor în activitatea sa pe scena unui teatru. Radu Beligan a interpretat – în peste şapte decenii – roluri celebre, cum ar fi caractere ale dramaturgilor literaturii române: Ion Luca Caragiale, Barbu Stefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Muşătescu, Mircea Stefănescu, Victor Ion Popa, Victor Eftimiu, Mihail Sebastian, Aurel Baranga, Alexandru Mirodan şi universale: William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Jules Romain, Eugen Ionescu, Jean Anouilh, Friedrich Dürrenmatt, Edward Albee, Peter Shaffer, Patrick Süskind, Neil Simon, Umberto Eco.

 

Citește și...