Acuzare de spălare de bani la RCS RDS. Directorul general al companiei, urmărit penal la DNA

Publicat: 17/05/2017 | 16:43
Acuzare de spălare de bani la RCS RDS. Directorul general al companiei, urmărit penal la DNA

Ancheta în dosarul fostului şefg al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir-RCS RDS şi Antena Group s-a extins cu punerea sub acuzaţie a directorului companiei RCS RDS. Serghei Bulgac este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru spălare de bani, potrivit unui anunţ al companiei.

La data de 16 mai 2017, Dl. Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societăţii şi al RCS & RDS S.A., a fost înştiinţat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani”, informează compania. „Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţa investitorilor în cadrul Prospectului. Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent Societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferinţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente”, se arată în comunicatul RCS & RDS.

La începutul acestei luni, DNA l-a pus sub control judiciar pe Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani, în dosarul privind asocierea dintre firma Bodu SRL, controlată de Dumitru Dragomir, şi RCS & RDS. Dosarul este în lucru încă din 2013.

Procurorii anticorupţie au mai dispus, în acelaşi dosar, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Ioan Bendei — la data faptelor administrator al RCS & RDS, pentru dare de mită şi spălare de bani, Alexandru Oprea — la data faptei CEO şi preşedintele consiliului de administraţie al companiei de cablu, pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei — la data faptelor coordonatorul activităţii juridice al companiei, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani, Florin Bogdan Bădiţă — la data faptelor administrator al Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, precum şi faţă de Bogdan Dumitru Dragomir — la data faptelor asociat unic al Bodu SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.


 

Citește și...