Adevăratul motiv pentru care Elena Udrea a fost reținută de Interpol

Publicat: 04/10/2018 | 15:03
Adevăratul motiv pentru care Elena Udrea a fost reținută de Interpol

Au apărut detalii de ultimă oră despre reținerea Elenei Udrea și a Alinei Bicu. Cele două au fost săltate de pe stradă, miercuri (3 octombrie), în Costa Rica.  Conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica, fostul ministru a fost reținut la ora locală 10:00 (n.r. 19.00, ora României), iar fosta șefă DIICOT, patru ore mai târziu.

În momentul reţinerii, Elena Udrea era într-o zonă apropiată de casa în care locuiește. Alina Bica a fost găsită întâmplător, potrivit unor susrse din poliție. Aceleaşi surse susţin că autorităţile au întârziat acţiunea de reţinere a celor două pentru că abia acum ar fi ajuns cererea oficială de la ministerul Justiţiei, conform observator.tv. De asemenea, s-ar părea că Elena Udrea şi Alina Bica nu au fost reţinute pentru expulzare, ci pentru executarea cererii de extrădare.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost încarcerate la închisoarea de femei El Buen Pastor, din Aserri, o suburbie a capitalei costaricane San Jose. Costa Rica și România nu au un tratat bilateral de extrădare, dar Costa Rica a aderat la un tratat internațional prin care este de acord să extrădeze cetățeni acuzați de fapte de corupție. Pentru această acțiune. Autorităţile din Costa Rica au colaborat cu Direcţia de Informaţii, echivalentul SRI din această țară, dar şi cu INTERPOL.

Citește și...