Adevărul despre „dispozitivele morții”, cum le-a numit Raed Arafat. Ce află despre tine și cât de periculoase sunt

Publicat: 16/05/2018 | 12:35

Dacă dezbaterea legată de efectele negative ale sistemului iQOS asupra sănătății nu era suficientă, acum aflăm că micul gadget te mai și spionează.

Un raport recent atrage atenția asupra unui alt pericol ce vine la pachet cu țigările iQOS. Există dovezi clare conform cărora gadgetul în care îți introduci țigara Heet îți înregistrează practicile de fumător. Dintr-un punct de vedere, gadgetul cu pricina se comportă ca un calculator, are un microcontroller și o memorie, scriu cei de la Playtech.ro.

Pentru că un aparat iQOS nu vine la pachet cu conectivitate la internet, datele respective nu ajung în timp real pe serverele celor de la Philip Morris.

În schimb, gigantul din domeniul tabacului intră în posesia lor în momentul în care un aparat se întoarce în service. Oficialii companiei nu au negat utilizarea respectivului microcontroller, dar au afirmat că informațiile înregistrate sunt folosite doar pentru remedierea mai eficientă a problemelor întâmpinate cu aparatul.

Cu alte cuvinte, deși volumul de informații acumulate este foarte mare, cei de la Philips Morris au spus că sunt folosite doar pentru diagnosticarea mai rapidă a unor eventuale defecțiuni.

Citește și...