ADIO radare ascunse! Politistii de la circulatie nu vor mai sta la panda in loc sa dirijeze circulatia!

Publicat: 09/09/2015 | 00:37
ADIO radare ascunse! Politistii de la circulatie nu vor mai sta la panda in loc sa dirijeze circulatia!

Politistii care stau la panda cu radarul sau organizeaza controlale de rutina in curba sau la iesirile din localitati ar putea deveni istorie.

Drama politistului bucurestean ucis de un afacerist turc va determina schimbarea modului de operare al politistilor rutieri!

Gheorghe Ionescu, politistul bucurestean decedat acum doua saptamani dupa ce a fost omorat de „Regele Veiozelor”, turcul Abdullah Atas, determina schimbarea mentalitatii politistilor de la circulatie chiar si dupa moartea sa!

gheorghe ionescu

 

Colegii sai, sindicalistii din politie, nu mai vor sa se puna in pericol in fata indivizilor certati cu legea si cer factorilor de decizie sa modifice modul in care isi fac meseria. Drept urmare, politistii „la panda” pe soselele patriei ar putea fi o specie pe cale de disparitie! Politistii nu mai vor sa fie obligati sa stea la panda in locuri periculoase!

politist ionescu gheorghe

“Atat timp cat bugetul este previzionat si se bazeaza pe incasari din sanctiuni, politistii sunt transformati in vanatori de amenzi, iar acest lucru le afecteaza autoritatea. Si, atunci, evident ca cetatenii sunt revoltati si se intreaba cum dirijeaza circulatia, cum previn accidente cand ei stau la iesirea sau la intrarea in oras ori in curbe ca sa isi faca planul de amenzi”, a declarat Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor “ProLex”.

vasile lincu

 

Politistul trebuie sa actioneze si in timpul liber

 

Cu toate acestea, sindicalistul crede ca politistul trebuie sa aiba mai multa libertate oferita de lege, astfel incat sa-si faca datoria atunci cand constata ca legea a fost incalcata iar acest lucru sa fie posibil si in afara serviciului

“Desi nu cred ca societatea este pregatita, ar trebui ca prin lege sa li se dea voie politistilor de la Rutiera sa-i opreasca pe cei care incalca regulile de circulatie inclusiv atunci cand sunt in afara serviciului”, crede Vasile Lincu.

(M.N.)
 

Citește și...