Află cum Facebook-ul şi Twitter-ul îţi pot ridica ego-ul şi te pot face mai impulsiv, în doar cinci minute!

Publicat: 15/01/2013 | 15:43

Reţelele de socializare îi pot determina pe utilizatori să-şi piardă controlul, ceea ce poate duce la violenţă, obezitate şi datorii.

Dacă vă uitaţi doar cinci minute pe reţelele de socializare, acest lucru vă poate face mult mai impulsivi.

Alte efecte ar mai fi: lipsa de concentrare sau un regim de viaţă neregulat, spune un studiu realizat de un grup de cercetători din New York.

Acest tip de efecte se instalează în general la tineri şi adolescenţi, deoarece ei sunt userii de bază ai reţelelor sociale, cum ar fi Facebook sau Twitter, şi ei sunt cei care au crescut o dată cu ele.

Doctorul Andrew Stephen de la Universitatea din Pittsburgh şi doctorul Keith Wilcox de la Universitatea Columbia au făcut acest studiu pe 1000 de utilizatori de Facebook şi au demonstrat pentru prima oară că reţelele de socializare au dus la pierderea controlului.

Mai mult, pentru persoanele care trimit şi primesc mesaje de la un număr de prieteni buni, chiar dacă fac asta pentru puţin timp, se poate observa că lor le-a crescut încrederea în ei.

Practic, în astfel de medii online, oamenii tind să-şi creeze o imagine pozitivă despre ei, iar cei din jur când susţin acest lucru, ajută la întărirea egoului personal al celui care postează.

Citește și...