Ajax și Tottenham, surprizele sferturilor de finală din Champions League!

Autor: Cristian P
Publicat: 06/03/2019 | 16:59
Ajax și Tottenham, surprizele sferturilor de finală din Champions League!
Plecate cu șansa a doua în optimi în fața cleor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, Ajax Amsterdam și Tottenham au produs surprizele și au reușit să se califice în sferturile de finală ale Champions League.

Deținătoarea trofeului Champions League, Real Madrid a părăsit competiția după o înfrângere umilitoare. Deşi câştigase cu 2-1 la Amsterdam, campioana ultimelor trei sezoane din Champions League, s-a făcut de râs pe „Santiago Bernabeu” şi a pierdut cu 4-1 în faţa lui Ajax.

Ajax a deschis scorul prin Ziyech (min.7) Madrilenii au acuzat in plin șocul și după numai 11 minute s-au văzut conduși cu 2-0 pe tabela de marcaj, golul olandezilor purtând semnătura lui Neres. În actul secund, cei care au punctat primii pe tabelă au fost tot olandezii care au făcut 3-0 prin golul lui Tadic din minutul 62.

Asensio a readus speranţele galacticilor în minutul 70, punctând pentru 3-1 însă Ajax a refăcut imediat diferența de trei goluri pe tabelă prin reușita lui  Schone din minutul 72. Real – Ajax s-a terminat 1-4 şi olandezii merg în sferturile UEFA Champions League cu scorul general de 5-3.

La rândul lor, cei de la Tottenham s-au calificat  în sferturile Champions League după ce a câștigat și în Germania cu Borussia Dortmund, scor 1-0.

Soarta calificării a fost tranşată  în debutul reprizei secunde. Servit ideal de Sissoko, Harry Kane a îndeplinit o simplă formalitate punctând pentru 1-0 (min.48).

În ciuda eforturilor nemților de a reintra în joc, meciul s-a terminat 1-0. Cu scorul general de 4-0, Tottenham, s-a calificat în sferturile Champions League, alături de Ajax Amsterdam care a trecut cu scotul general de 5-3 de Real Madrid.

Citește și...