Alan Ruschel, declarații emoționante după primul gol înscris după ce a supraviețuit accidentului aviatic din 2016

Publicat: 01/10/2019 | 16:41
Alan Ruschel, declarații emoționante după primul gol înscris după ce a supraviețuit accidentului aviatic din 2016

Alan Ruschel, unul dintre cei șase supraviețuitori ai accidentului aviatic din data de 28 noiembrie 2016, a reușit primul gol de la tragicul eveniment. După ce a ieșit de pe teren, fotbalistul a oferit un interviu în cadrul căruia a făcut declarații emoționante. Vă reamintim că în urma tragediei de acum aproape trei ani, și-au pierdut viața 19 jucători și antrenorul echipei braziliene Chapecoense.

Alan Ruschel, declarații emoționante după primul gol înscris după ce a supraviețuit accidentului aviatic din 2016

Legitimat la formația braziliană Goias, Alan Ruschel a izbutit în această dimineață primul gol într-o partidă oficială de la accidentul aviatic. Fundașul stânga a înscris în minutul 62 al partidei cu Cruzeiro, din prima ligă a Braziliei, încheiată cu scorul de 1-0. Imediat după gol, Alan a ridicat mâinile spre cer, dedicând reușita clubului Chapecoense, care a fost zdruncinat de tragedia din 2016.

„Sunt foarte fericit pentru acest gol. Mi-am spus că vreau să revin și să joc la cel mai înalt nivel. Vreau să dedic golul soției și copilului meu, care au fost mereu alături de mine. Grupul de aici m-a primit foarte bine. Atât antrenorul, cât și conducerea au avut încredere în mine. Le mulțumesc tuturor pentru oportunitatea oferită”, a declarat Alan, la finalul meciului cu Cruzeiro, citat de Marca.

În prezent, Alan Ruschel este împrumutat la Goias, de la Chapecoense, până la finalul sezonului în curs.

Antrenorul formației Chapecoense, Caio Junior, și 19 dintre fotbaliștii săi au decedat, la data de 28 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbușit. Brazilienii se deplasau spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manșă a finalei Cupei Americii de Sud. Returul era programat peste o săptămână, în Brazilia. La cererea celor de la Atletico Nacional, Asociația sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunțat la câteva zile după accident că echipa Chapecoense este noua deținătoare a trofeului.

Potrivit datelor oficiale, au existat 77 de persoane la bordul aeronavei. Dintre acestea, 71 și-au piardut viața. Doar șase persoane care se aflau în avion au supraviețuit. Trei fotbaliști, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundașii Helio Hermito Zampier Neto și Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoțitoarea de bord Jimena Suarez și tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Citește și...