Alertă de la meteorologi! România, împărțită în două anotimpuri: urmează un val de caniculă, dar și vijelii!

Publicat: 15/06/2019 | 13:22
Alertă de la meteorologi! România, împărțită în două anotimpuri: urmează un val de caniculă, dar și vijelii!

Vremea va deveni tot mai instabilă în următoarele 24 de ore, susțin meteorologii. Astfel, vom asista la un val de canicula într-o parte a țării, în vreme ce alte județe vor fi afectate de vijelii și grindină! 

Temperaturi caniculare vor fi înregistrate în mai multe zone ale ţării, dar şi fenomene meteo periculoase, cum ar fi grindină, vijelii şi averse torenţiale.
ANM informează că în intervalul 15 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 23 se vor resimţi un disconfort termic accidentuat şi manifestări de instabilitate atmosferică.

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Citește și...