Alertă de vreme severă imediată în România! ANM a făcut anunțul în această dimineață

Publicat: 15/05/2019 | 10:04
Alertă de vreme severă imediată în România! ANM a făcut anunțul în această dimineață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut anunțul în această dimineață. Alertă de vreme severă imediată în Românii, ne avertizează meteorologii.

Codul galben este valabil de la 15-05-2019 ora 8:00, până la 15-05-2019 ora 14:00, iar zonele vizate sunt : județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m; județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;
județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin vânt cu rafale de 90- 120 km/h, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Anunțul ANM

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul prin avertizări de vreme severă imediată.

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

Citește și...