Alertă în Beirut! Au avut loc explozii uriașe soldate cu aproximativ 30 de morți și mii de răniți

Autor:
Publicat: 04/08/2020 | 22:07

Situația este dramatică în Beirut unde au avut loc două explozii puternice. La ora transmiterii acestei știri au fost înregistrate zeci de decese și sute de oameni au fost răniți.

UPDATE 23:00: Cel mai recent bilanț anunță cel puțin 50 de morți și peste 2.500 de răniți, după explozia de proporții care a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului, deflagrație care s-ar fi simțit până în Cipru la peste 200 km depărtare.

UPDATE 22:00: În urma celor două explozii aproximativ 27 de oameni au decedat și au fost înregistrați peste 2500 de  răniți, conform ultimelor informații.

Spitalele nu mai fac față, camerele de urgență fiind deja pline de oameni răniți. Mai mult, unul dintre cele mai mari spitale din oraș a fost afectat în urma exploziei.

Crucea Roșie Libaneză face un apel la oameni să doneze sânge pentru a îi ajuta pe răniții care se află acum în spitale.

Potrivit presei arabe, cele două explozii au avut loc în zona portului, iar motivele rămân încă necunoscute. În urma incidentului, o mulțime de persoane au fost rănite. Ministrul libanez al sănătății a vorbit despre „un număr foarte mare de răniți”. (CITEȘTE ȘI: EXPLOZIE PUTERNICĂ ÎNTR-UN BLOC DIN CAPITALĂ! AU FOST EVACUATE ȘASE PERSOANE)

Întreg peisajul este unul extrem de sumbru, mai ales că spitalele nu fac față numărului mare de răniți. Un producător CNN, aflat la fașa locului, a descris ce se întâmplă în Beirut ca fiind cutremurător, oamenii răniți nu pot primi ajutor și totul este haotic

„Unii oameni au membrele rupte, alții sunt plini de cioburi. Am intrat (în spital – n.r.) și am văzut oameni întinși pe jos”, a povestit acesta.

Din primele informații, conform autoritățile libaneze, exploziile au fost provocate de un incendiu care a izbucnit la un depozit în care erau mai multe materiale explozive.

Exploziile, resimțite pe o distanță de 240 de kilometri

Se pare că cele două explozii au fost atât de puternicie încât au fost resimțite pe o distanță foarte mare. Unda de șoc a fost resimțită în orașele din apropiere, dar chiar și în Cipru, aflat la 240 de kilometri, potrivit BBC.

Mai mult, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a transmis pe Twitter că au fost înregistrate mai multe apeluri în Cipru, în urma exploziilor din Beirut. (VEZI ȘI: EXPLOZIE ÎNTR-UN BLOC DIN POPEȘTI LEORDENI. UN BĂRBAT AR FI ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ DÂND DRUMUL LA GAZE. FOTO&VIDEO)

Se pare că una dintre explozii a avut loc în apropiere de locuința fostului premier Saad Hariri, care a demisionat anul trecut în urma unor proteste masive împotriva sa, confrom Al Arabiya.