Alertă în orașul francez Lyon! Mai mulţi răniţi în urma unei explozii. Reacția lui Emmanuel Macron

Publicat: 24/05/2019 | 20:08
Alertă în orașul francez Lyon! Mai mulţi răniţi în urma unei explozii. Reacția lui Emmanuel Macron

Cel puţin opt persoane au fost rănite în urma unei explozii produse vineri după-amiază în oraşul Lyon, situat în estul Franţei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Deflagraţia s-a produs în zona Victor Hugo, în apropierea Pieţei Bellecour, în centrul oraşului Lyon, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro şi de postul BFMTV. Cel puţin 13 persoane au fost rănite în atacul cu bombă produs vineri după-amiază în Lyon, a anunţat Prefectura din departamentul Rhône, citată de postul BFMTV.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle cauzele deflagraţiei. Potrivit Parchetului din Lyon, autorităţile suspectează că explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat vineri seară că este ţinut la curent în legătură cu „atacul” de la Lyon, informează cotidianul Le Monde.

„A avut loc un atac la Lyon. Nu este sarcina mea să fac bilanţul. În acest moment, ştiu că sunt doar răniţi”, a declarat Emmanuel Macron în cursul unei emisiuni, răspunzând la o întrebare despre incidentul din Lyon.

Citește și...