Alertă pe Transfăgărășan! Intervenție pentru a salva turiști aflați pe marginea prăpastiei

Autor: A.N.
Publicat: 10/12/2019 | 20:17

O mașină în care se află mai mulți turiști străini este blocată pe marginea unei prăpăstii, pe Transfăgărășan. Din primele date, mașină a fost localizată la doi kilometri mai sus de cabana Capra și în interiorul autoturismului sunt trei adulţi şi un copil, cetăţeni israelieni.

O echipa mixtă formată din jandarmi montani, salvamontiști și pompieri intervine în aceste momente. Se pare că una dintre persoanele din mașină este rănită. Turiștii străini au alertat autoritățile de teamă gheții și nu pentru că era pericol iminent.

Apel disperat

Salvatorii au intervenit la apelul de pe Transfăgărășan. Deși, inițial, s-a crezut că turiștii sunt în pericol pe marginea prăpastiei, de fapt aceștia se temeau să mai continue deplasarea din cauza carosabilului alunecos. O femeie a primit ajutor pentru că această acuză dureri în urmă unei căzături pe gheață.

Turiștii au fost gășiți cu mașina pe carosabil, iar din cauza gheții le-a fost teamă să-și continue deplasarea. Spre locul indicat s-au deplasat și un echipaj de jandarmi și salvamontiști. Aceștia au fost însoțiți până în zona unde drumul a devenit ușor practicabil.

Misiune și pe Valea Cerbului

Salvamontiștii din Prahova sunt și ei în misiune în aceste momente pe Valea Cerbului, unde patru tineri, care coborau de la Vf. Omu, au fost surprinși de lăsarea întunericului și au cerut ajutor salvamontiștilor. O echipa din Bușteni și Prahova îi caută.

Citește și...