Alexandru Rafila, previziuni sumbre! În următoarele luni numărul de cazuri noi de coronavirus o să urce constant. „Nu vom avea o scădere…”

Autor:
Publicat: 12/09/2020 | 13:44
Alexandru Rafila, previziuni sumbre! În următoarele luni numărul de cazuri noi de coronavirus o să urce constant. „Nu vom avea o scădere…”

Epidemia de coronavirus continuă să fac ravagii, iar previziunile nu sunt nici ele prea bune. Specialiștii vorbesc despre o creștere a numărului cazurilor de COVID-19 în următoarele luni.

Profesorul Alexandru Rafila a explicat ce stă la baza acestei creșteri. Următoarele luni o să fie critice pentru că vine sezonul rece, în care infecțiile respiratorii se transmit cu o mai mare ușurință și începe noul an școlar, unde o mulțime de copii o să interacționeze zilnic. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA, O ANALIZĂ A EPIDEMIE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. „ULTIMELE DOUĂ LUNI ALE ACESTUI AN VOR FI CRITICE.”)

„Până la sfârșitul anului, cu siguranță, nu vom avea o scădere a numărului de cazuri. Lucrul acesta are două tipuri de explicații: în această perioadă va exista o creștere, rămâne să vedem cât de serioasă va fi, sper să fie cât mai mică, datorită reînceperii multor activități, inclusiv a școlilor – sunt peste 2.000.000 de elevi care se reîntorc în școli, încep să călătorească, interacționează.

Și urmează după aceea sezonul rece. Știți bine că acesta este un sezon în care transmiterea infecțiilor respiratorii este favorizată, lumea își desfășoară activitatea mai mult în spații închise, expunerea prelungită la frig favorizează o scădere a rezistenței imunității…

Și toate lucrurile acestea coroborate duc la o îngrijorare care este exprimată foarte clar de Organizația Mondială a Sănătății. Biroul regional pentru Europa chiar menționează lunile noiembrie și decembrie ca două luni care ar putea să fie problematice. Cred că o mare atenție trebuie să dăm celor vulnerabili”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Coronavirus în România

GCS informează că pe teritoriul României s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, alte 1.311 cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, până astăzi, 12 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 102.386 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

42.811 pacienți au fost declarați vindecați și 11.052 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare (*cifrele privind pacienții asimptomatici externați sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor).

Până astăzi, 4.127 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 12 SEPTEMBRIE. S-AU ÎNREGISTRAT ALTE 1.311 NOI CAZURI DE INFECTARE! BILANȚ TOTAL: 102.386)

În intervalul 11.09.2020 (10:00) – 12.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 de decese (12 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Dolj, Mehedinți, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea și București.