Home » Exclusiv » Am aflat ce s-a întâmplat cu singurul român care a aderat la ISIS după ce a fost eliberat din închisoare

Am aflat ce s-a întâmplat cu singurul român care a aderat la ISIS după ce a fost eliberat din închisoare

De: Cristian Blanuta 07/02/2021 | 23:44

Vă mai amintiți de Luigi Boicea, jihadistul din Craiova care avea să fie condamnat la trei ani și patru luni de pușcărie pentru că a aderat la Statul Islamic? Tânărul și-a dus la capăt sentința, iar acum vrea să-și refacă viața, dar nu în România, pentru că, spune el, întâmpină mari reticențe din partea angajatorilor, dar și salariile sunt mici, așa că vrea în Anglia! Acolo l-ar aștepta tatăl lui, cu brațele deschise și cu un contract gras, ca șofer pe camion. Doar că fiul are interdicție! Ce a făcut în acest sens și ce răspuns a primit de la magistrați? CANCAN.RO are detaliile, în exclusivitate.

Jurnalistul Christian Sabbagh a fost acela care l-a dat în vileag pe Luigi Boicea, un licean din Craiova care a aderat la Statul Islamic, ba chiar luase legătura cu șefi ai temutei organizații teroriste. Sabbagh a intrat în dialog cu tânărul jihadist, care-l abordase, i-a aflat intențiile, apoi a sesizat organele de Poliție. Boicea avea să fie arestat și judecat, iar sentința a fost una grea pentru el, trei ani și patru luni de închisoare. Și-a dus la capăt condamnarea, iar acum are aspirații mari în libertate.

Viitorul ar suna mai bine în Anglia

Fostul jihadist, care spune acum că este total îndreptat și vrea să devină cetățean model, are de gând să plece în Anglia, acolo unde, de ani buni, lucrează, legal, chiar tatăl său. Și care vrea să-i dea o mână de ajutor fiului risipitor, care tocmai a finalizat ultima părticică a liceului, ratată din cauza condamnării.

I-a pregătit un loc de muncă, șofer pe camion, cu un salariu demn de Occident, doar că ”micuțul” nu poate părăsi România! Are interdicție, din cauza condamnării, iar în acest sens s-a adresat instanței, pe care a ”implorat-o” să-l ”ierte”. (CITEŞTE ŞI: FLORIN MORARIU, brutarul român care i-a atacat pe terorişti cu făcăleţul, se teme pentru viaţa lui)

Luigi Boicea vrea să plece la muncă în Anglia

Luigi Boicea, fostul jihadist, a cerut ridicarea interdicției de a părăsi România

Iată ce a cerut fostul jihadist instanței din Craiova: ”A fost înregistrată contestația la executare formulată de condamnatul Boicea Luigi. În motivare a solicitat, în principal, încetarea interdicției de a părăsi teritoriul României pentru motive întemeiate și, în subsidiar, a solicitat încuviințarea părăsirii teritoriului României pe perioadă determinată.

În fapt, prin sentința penală rămasă definitivă a fost condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare. După liberare și-a continuat studiile, reintegrându-se social, conștientizând efectele nefavorabile ale acțiunilor sale, conformându-se la ordinea socială, absolvind clasa a 12-a.

Chiar dacă național există mari reticențe în privința celor ce au fost condamnați penal cu închisoarea, a reușit să se integreze în social, însă posibilitățile de angajare în câmpul muncii fiind limitate, a fost nevoit să își realizeze si o altă specializare, astfel, a dobândit și calitatea de conducător auto conform atestării examenului de obținerea permisului de conducere, specializarea contribuind la mărirea șanselor de reintegrare.

Cum toate eforturile depuse sunt în imposibilitatea de a obține un loc de muncă în țară, având în vedere greșita mentalitate a angajatorilor care, în baza cazierului judiciar, refuză angajarea sa pentru un loc stabilit de muncă, iar pentru a se întreține este nevoit să lucreze doar ocazional, cu remunerație destul de mică, ca zilier, în diferite activități atât comerciale, cât și gospodărești. Ori, posibilitățile destul de limitate de a avea un trai decent, pentru a obține venituri legale pe teritoriul național l-au convins să apeleze la tatăl său, care lucrează în mod legal în Regatul Unit ca și conducător auto și i-a obținut promisiunea patronajului său de a se angaja. (NU RATA: PRIMELE DECLARAȚII ALE TERORISTEI DIN ARAD SUNT ȘOCANTE: „M-AU ARESTAT DE HANDICAPAȚI”)

De asemenea, sprijinul tatălui său a fost major în sensul reintegrării sociale și, cum locuiește în mod statornic cu acesta, consideră că reunirea familiei ar fi și ea un factor determinant în reintegrarea socială mai ușoară, în obținerea unui venit sigur și stabil, în a avea un program bine determinat chiar și în modul întemeierii unui cămin propriu”, sunt argumente ale lui Luigi

Luigi, în custodia polițiștilor

Cum au decis judecătorii în cazul lui Luigi Boicea

El a arătat că în Marea Britanie are șanse mult mai mari de angajare. ”A arătat că scopul preventiv educativ al pedepsei a fost atins, astfel încât măsura obligării de a nu părăsi țara își pierde eficiența, fiind doar un mod de limitare a drepturilor civile ce nu își mai îndeplinește scopul prevăzut de legiuitor. Mai mult, această interdicție, prin limitarea posibilităților de angajare în mod direct, îi îngreunează dezvoltarea personală și crearea unei familii, banii și sursa de venit, care este constantă, este o resursă necesară în formarea acesteia.

A arătat că în Regatul Unit posibilitățile de angajare sunt mult mai mari, mediul economic fiind mult mai dezvoltat și stabil decât în tara noastră, tatăl său, un garant al bunei purtări în fața noului angajator, unde va lucra sub îndrumarea și supravegherea acestuia. De aici și convingerea împreună cu motivația de a obține permisul de conducere auto, precum și de a-și finaliza studiile.

Tatăl lui deține toate categoriile auto, card european tahograf pentru transport mărfuri și autorizație europeană de conducător transporturi special, inclusiv materiale explozive sau armament, recunoscută de Regatul Unit și datorită seriozității și duratei de lucru în acea zonă. (VEZI AICI: TÂNĂRA DE 33 DE ANI, DIN TIMIȘOARA, A FOST CONDAMNATĂ DEFINITIV LA ÎNCHISOARE PENTRU PROPAGANDĂ TERORISTĂ)

Consideră că a fost o mare greșeală, și-a executat pedeapsa, și-a îndreptat comportamentul, și-a revizuit atitudinea anterioară condamnării, iar excluziunea pe timpul condamnării l-a făcut să înțeleagă toate consecințele faptelor sale, s-a reintegrat, terminând studiile, obținând permisul de conducere, încercând să lucreze ocazional unde a avut posibilitatea. În dovedirea cererii a atașat dovada obținerii permisului auto, adeverința privind studiile, hotărârea de condamnare”, sunt motivele pentru care Luigi a cerut în instanță să-i fie ridicată interdicția de a părăsit România.

Pe lângă acea condamnare, fostului jihadist i se aplicaseră și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și dreptul de a părăsi teritoriul României, pe o durată de trei ani. Ultimul punct fiind chiar cel pe care Luigi l-a atacat în instanță. Doar că i-a fost respinsă contestația și a fost obligat la plata sumei de 150 de lei, drept cheltuieli de judecată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca pe mine, ma, ca am…”
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Viorica Dăncilă rupe tăcerea! Ce i-au făcut Lia Olguța Vasilescu și Irina Tănase
Viorica Dăncilă rupe tăcerea! Ce i-au făcut Lia Olguța Vasilescu și Irina Tănase
Răzvan Simion l-a luat la mișto pe Pavel Bartoș la Neatza. Război total Pro TV – Antena 1
Răzvan Simion l-a luat la mișto pe Pavel Bartoș la Neatza. Război total Pro TV...
FOTO. Imagine interzisă cardiacilor cu Anamaria Prodan! Vedeta s-a fotografiat de la spate în cea mai mică pereche de bikini
FOTO. Imagine interzisă cardiacilor cu Anamaria Prodan! Vedeta s-a fotografiat de la spate în cea...
FOTO-ŞOC! Are 51 de ani şi a rupt internetul în două. Cum poate să arate această femeie
FOTO-ŞOC! Are 51 de ani şi a rupt internetul în două. Cum poate să arate...
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
Ce a fost și ce a ajuns! Cum a fost surprins Dan Diaconescu acum, la atatia ani de cand a inchis OTV si a ramas fara banii multi din TV
Ce a fost și ce a ajuns! Cum a fost surprins Dan Diaconescu acum, la...
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Cum arată acum ”cea mai frumoasă fetiţă din lume”
Cum arată acum ”cea mai frumoasă fetiţă din lume”
Ce se întâmplă cu Iulia Vântur după decizia tribunalului. Magistrații au decis deja
Ce se întâmplă cu Iulia Vântur după decizia tribunalului. Magistrații au decis deja
Râuri de lacrimi şi amenzi în casa Duduienilor, la comemorarea lui Emi Pian. Adi Minune şi Florin Salam i-au făcut pe toţi să plângă
Râuri de lacrimi şi amenzi în casa Duduienilor, la comemorarea lui Emi Pian. Adi Minune...
Istoria secretă. Cine a pus mâna pe Lancea Sfântă cu care a fost străpuns Iisus
Istoria secretă. Cine a pus mâna pe Lancea Sfântă cu care a fost străpuns Iisus
Pentru ce a primit Elena Udrea 8 ani de închisoare. Judecătorii au decis acum
Pentru ce a primit Elena Udrea 8 ani de închisoare. Judecătorii au decis acum
BOMBA MOMENTULUI! Cine este noul iubit al lui Teo Trandafir? Este de necrezut
BOMBA MOMENTULUI! Cine este noul iubit al lui Teo Trandafir? Este de necrezut
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
N-o să ghicești cine e! Bărbatul a apărut în colanți mulați pe stradă și cățelul la subraț, drept poșetă. Nu mai e ce era în trecut
N-o să ghicești cine e! Bărbatul a apărut în colanți mulați pe stradă și cățelul...
Jurata Pro TV a fost săltată de mascați și arestată în urmă cu câteva minute
Jurata Pro TV a fost săltată de mascați și arestată în urmă cu câteva minute
Klaus Iohannis a dat lovitura. E bombă în televiziune. Ea va fi noua şefă
Klaus Iohannis a dat lovitura. E bombă în televiziune. Ea va fi noua şefă
Michelle Obama l-a refuzat pe Barack, pentru că era obsedată de...
Michelle Obama l-a refuzat pe Barack, pentru că era obsedată de...
Ce salariu are patriarhul Daniel!  Suma uriașă pe care o câștigă lunar!
Ce salariu are patriarhul Daniel! Suma uriașă pe care o câștigă lunar!
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce...
Vremea 2-15 martie 2021. Avertisment alarmant, ce se întâmplă cu temperaturile în România
Vremea 2-15 martie 2021. Avertisment alarmant, ce se întâmplă cu temperaturile în România
VIDEO | Bărbatul care i-a sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori din Oneşti ameninţa pe Facebook cu 3 ani în urmă: „Cu armă de foc voi face şi eu dreptate”
VIDEO | Bărbatul care i-a sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori din Oneşti ameninţa...
Prințul Harry, declație devastatoare: „Meghan, soția mea, va muri la fel ca mama mea, Prințesa Diana”
Prințul Harry, declație devastatoare: „Meghan, soția mea, va muri la fel ca mama mea, Prințesa...
A murit!! Oana Sîrbu: ”A fost cu multă tristețe” Doamne, ce durere
A murit!! Oana Sîrbu: ”A fost cu multă tristețe” Doamne, ce durere
A invitat-o pe soacra ei să-i viziteze, dar a uitat ceva pe masa de cafea. Când a ajuns, bătrâna a încremenit!
A invitat-o pe soacra ei să-i viziteze, dar a uitat ceva pe masa de cafea....
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Incredibil! Un fotbalist cunoscut in toata Romania, PARASIT de iubita din cauza ca este DEPENDENT de un joc pe calculator! Bomba-sexy a decis sa incheie relatia
Incredibil! Un fotbalist cunoscut in toata Romania, PARASIT de iubita din cauza ca este DEPENDENT...
Și-a scos cățelul la plimbare în cel mai sexy costum de baie. Cum arată când se întoarce cu spatele e neașteptat
Și-a scos cățelul la plimbare în cel mai sexy costum de baie. Cum arată când...
SURVIVOR ROmania 2021. Zannidache, detalii in premiera despre relatia cu Ana Porgras! Starlin si Jador s-au incaierat in timpul Jocului de Recompensa! Cine i-a despartit?
SURVIVOR ROmania 2021. Zannidache, detalii in premiera despre relatia cu Ana Porgras! Starlin si Jador...
Veşti proaste pentru milioane de români care primeau tichete cadou. Schimbarea Codului Fiscal care schimbă tot ce se întâmpla până acum
Veşti proaste pentru milioane de români care primeau tichete cadou. Schimbarea Codului Fiscal care schimbă...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a renunţat la un post de CEO după mai bine de opt ani şi ce vrea să facă de acum încolo
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Gina Pistol a făcut-o fix acum! Smiley a aflat de pe Internet: „Stop...”  :O
Gina Pistol a făcut-o fix acum! Smiley a aflat de pe Internet: „Stop...” :O
Mircea Badea este în stare de ȘOC! Ce s-a întâmplat cu fiul său
Mircea Badea este în stare de ȘOC! Ce s-a întâmplat cu fiul său
Ce salariu are patriarhul Daniel!  Suma uriașă pe care o câștigă lunar!
Ce salariu are patriarhul Daniel! Suma uriașă pe care o câștigă lunar!
5 modele SECOND-HAND care sunt considerate și azi mașini de lux și care costă mai puțin decât o Dacia Logan nouă
5 modele SECOND-HAND care sunt considerate și azi mașini de lux și care costă mai...
Și-a lăsat amanta gravidă și a plătit-o să dispară. I-a cerut doar să-i trimită o vedere când se naște copilul. Peste 9 luni a primit acest mesaj și a leșinat
Și-a lăsat amanta gravidă și a plătit-o să dispară. I-a cerut doar să-i trimită o...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...