Am aflat motivul pentru care judecătorii l-au iertat pe Raoul de închisoare cu executare: ”Se implică în activități sociale și este cunoscut ca…”

Autor: I.D.
Publicat: 07/03/2019 | 23:05

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, motivele pentru care cunoscutul cântăreț Raoul nu a fost condamnat, până în prezent, la închisoare cu executare, deși a fost prins, în cinci rânduri, conducând un vehicul fără permis de conducere.

Raoul, pe numele său din buletin Borlea Rareș Cornel, se poate considera un norocos! Anul trecut, în noiembrie, artistul s-a urcat la volanul mașinii personale fără permis, motiv pentru care i s-a deschis un nou dosar. A făcut această greșeală pentru a… cincea oară! De-a lungul timpului, a primit numeroase amenzi, una chiar de 7.250 lei, dar și un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru aceeași faptă. Și totuși….

(VEZI AICI: PROCURORII AU CERUT ARESTAREA CELEBRULUI RAOUL, IAR INSTANŢA A HOTĂRÂT CĂ…)

Comportament ireproșabil în fața instanței

Dat fiind faptul că este recidivist, Raoul ar fi avut toate șansele, în mod normal, să ajungă după gratii. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, motivul pentru care magistrații de la Curtea de Apel Galați sunt de părere că artistul merită să fie în libertate, deși a fost prins conducând fără permis de cinci ori!

Instanța a apreciat că alegerea pedepsei amenzii pentru a fi aplicată în acest caz respectă criteriile de individualizare a pedepsei, dat fiind faptul că, la momentul săvârșirii faptei, inculpatul nu mai suferise nicio altă condamnare, că fapta nu a prezentat o periculozitate sporită, că nu au fost consecințe grave, că inculpatul a avut un comportament de cooperare și recunoaștere a faptei”, au stabilit magistrații.

Raoul, un personaj model în viziunea magistraților

Instanța l-a iertat pe Raoul de închisoare cu executare și datorită faptului că acesta este un artist cunoscut, care se implică în activități sociale și este un sprijin de nădejde pentru cei din jurul său.

Motivele pentru care instanța a optat pentru aplicarea pedepsei amenzii și nu a unei pedepse cu închisoarea care să presupună anularea suspendării executării sub supraveghere conform art . 97 Cod penal, sunt reprezentate de faptul că prezenta faptă este prima săvârșită din cele pentru care inculpatul a fost condamnat, de faptul că, pentru o bună perioadă de timp, practica judiciară a permis prelungiri ale dreptului de circulație fără a face distincția între drept de a circula și fără drept de a circula, că natura profesiei sale este una care necesită deplasări în țară și în afara acesteia, că din actele depuse la dosar rezultă faptul că inculpatul se implică în activități sociale, că este cunoscut ca o persoană responsabilă, care își sprijină familia, prietenii, colegii”, au mai notat magistrații.

(CITEȘTE ȘI: VESTE PROASTĂ PRIMITĂ DE UN CUNOSCUT CÂNTĂREŢ DE LA NOI DUPĂ CE A FOST CONDAMNAT PENAL)

Va presta muncă în folosul comunității

Raoul a scăpat de o condamnare cu executare, dar va trebui să presteze muncă în folosul comunității. Are de ales și unde, magistrații oferindu-i două opțiuni.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Borlea Rareș Cornel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană – Sector VI sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului – Sector VI pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a hotărât instanța.

(NU RATA: DECIZIA-ŞOC CARE ZGUDUIE LUMEA MUZICII DIN ROMÂNIA…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...