Ele sunt surorile care dau viață jucăriilor

Publicat: 16/10/2019 | 23:23

Marcela și Daniela sunt două surori care dau viaţă păpuşilor. Au avut ideea să confecționeze jucării pe care să le umple cu lavandă, iar pasiunea lor s-a transformat într-o afacere de succes. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea inedită a celor două tinere. (VEZI ȘI: A LUCRAT LA CULES ÎN SPANIA, IAR ACUM… CÂŞTIGĂ MII DIN EURO DIN SCAIEŢI)

“Facem jucării pentru copii, bebeluşi şi decoraţiuni pentru casă. Am avut curajul şi ideea de a pune lavandă în produse, restul… poveste”. Aşa începe relatarea celor două surori, Marcela şi Daniela Şerbănescu care, atunci când nu se ocupă de turiştii din Grecia… confecţionează păpuşi, cele mai multe sub formă de… pisici, umplute cu lavandă. (CITEȘTE AICI: L-AM GĂSIT PE ”REGELE PĂPUȘILOR”)

Două oltence care au păstrat tradiţia de la bunică şi mamă

Jucăriile create de cele două surori sunt la mare preț

„Nu există bucurie mai mare decât aceea de a crea! Jucăriile prind viaţă în mâinile noastre, două oltence ce au păstrat tradiţia de la bunică şi mamă. Nimic fără iubire nu se face!”, spune Daniela Şerbănescu. Este una dintre cele două surori care au demarat această afacere în urmă cu cinci ani. „Noi lucrăm la o agenţie de turism, pentru Grecia. Acolo muncim din aprilie până în octombrie. Pe lângă această pasiune, mai avem o altă pasiune care ne împlineşte, aceea de a crea jucării care să conţină lavandă”, explică tânăra. (NU RATA: POVESTEA MINERULUI CARE A AJUNS SĂ DEȚINĂ CEA MAI MARE PEPINIERĂ DIN OLTENIA)

Păpușile din lavandă, ideea pe care surorile au mizat

În urmă cu cinci ani, ambele surori au pornit această afacere. Ştiau foarte bine, de la bunica și de la mama lor, cum să lucreze un goblen, cum să coasă pe materiale fine şi aşa s-au apucat de creat păpuşi şi… pisici, dar nu oricum… ci cu lavandă.

Lucrează și câte o săptămână la o păpușă

Daniela și Marcela sunt și ghizi în Grecia

„Am vrut să fie ceva inedit. Şi ne-am gândit la lavandă pentru că planta-minune face ca persoana care strânge în braţe o astfel de păpuşă să simtă linişte, să nu mai existe agitaţie. Lavanda are numerose avantaje terapeutice”, spune Marcela Şerbănescu.

Când nu se ocupă de turiştii din Grecia și ajung acasă, se apucă imediat de lucru. Mai bine de o săptămână lucrează surorile la o păpuşă care acum ajunge că coste şi 200 de lei. Participă la toate târgurile din țară, dar vor acum să aibă propria afacere în Grecia. Visează să îţi deschidă acolo un magazin, unde să îşi vândă produsele. (CITEȘTE AICI: POVESTEA FETIȚEI DE 2 ANI CARE A DEVENIT VEDETĂ PRINTRE PĂPUȘILE-GIGANT)