Amănunte oripilante apar în dosarul pompierului care a înjurat morții de la ”Colectiv”! Procurorii au fost scandalizați când…

Publicat: 31/10/2019 | 22:47

Cazul colonelului de la ISU care a părut că înjură morții în timpul intervenției de la Colectiv a intrat de câteva zile în atenția anchetatorilor. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a obținut informații exclusive legate de dosarul Parchetului instanței supreme, care a ajuns, cu doar câteva zile înainte de comemorarea a patru ani de la tragedia Colectiv, pe masa procurorilor militari de la Parchetul Militar Bucuresti. (VEZI ȘI: CE SALARIU ARE POMPIERUL CARE I-A ÎNJURAT PE MORȚII DIN COLECTIV. ORLANDO ȘCHIOPU ARE TREI SURSE DE VENIT)

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, că anchetatorii militari care au văzut filmarea din timpul intervenției sunt „de-a dreptul indignați” de expresia jignitoare folosită de actualul șef al ISU București-Ilfov, Orlando Șchiopu.

Expresia incriminată: „Lasă-i în p**a mea!” 

Colonelul Orlando Șchiopu, pompierul care i-ar fi înjurat pe morții de la Colectiv (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

În imaginile difuzate de Libertatea, la minutul 7:36, apare colonelul Orlando Șchiopu, la acea vreme prim-adjunctul inspectorului șef ISU. Într-o discuție cu mai mulți pompieri, Orlando Șchiopu pare că ar ceda nervos și înjură: „Lasă-i în p**a mea”!, lăsând impresia că se referă la cei decedați, ceea ce i-ar fi scandalizat pe procurorii militari.

Într-o conferință de presă, șeful ISU București – Ilfov a susținut însă că nu se referea la victime. „În mod clar, nu se referea la cei decedați (înjurătura – n.r.). În mod sigur. Dacă vă uitați, sunt înconjurat de mai mulți ofițeri și vorbesc cu mai multă lume deodată. Sunt mai mulți oameni care pun întrebări în același timp. Referitor la mutarea celor decedați dintr-o parte în alta, am folosit un singur cuvânt: «Lasă-i!»”, a declarat Orlando Șchiopu.

Ce se întâmplă cu dosarul

În urma tragediei au murit 65 de oameni, iar alte zeci de persoane au fost grav rănite (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Ancheta din dosarul Colectiv s-ar fi fragmentat, potrivit surselor noastre. Mai precis, procurorii militari ar fi trimis partea de dosar care conține pretinsele fapte ale unor persoane civile înapoi la procurorii de la Parchetul General. (NU RATA: FILMĂRI SECRETE DIN TIMPUL INCENDIULUI DE LA COLECTIV, FĂCUTE PUBLICE LA 4 ANI DE LA TRAGEDIE)

„Datorită competențelor, cauza nu va sta integral la Parchetul Militar. Procurorii militari au disjuns din cele trei sute de volume primite secțiunea care vizează modalitatea de intervenție a militarilor, iar partea de acuzații ce se leagă de persoane civile, precum cele din sectorul Sănătății, al ministerelor sau alte asemenea persoane, trebuie cercetate mai departe de procurori civili”, au explicat sursele citate.

Procurorii vor să primească, oficial, filmarea „secretă” de la IGSU

Referitor la ce vor face procurorii de acum încolo, aceleași surse din mediul judiciar confirmă că magistrații militari doresc să primească, oficial, de la IGSU, filmarea prezentată în presă în urmă cu o săptămână.

„Putem vorbi de fapte de tăinuire a unor probe, putem vorbi de profanare, putem vorbi de o plajă largă de fapte. Proba esențială este filmarea făcută acolo. Trebuie văzut clar cine a făcut această filmare și, mai ales, dacă procedurile interne permit astfel de filmări în astfel de momente”, au mai spus sursele CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

„E clar că cineva a făcut această înregistrare, pe care a ținut-o timp de patru ani de zile. A ținut-o în mod clar cu un scop. Trebuie văzut care este acela”, au adăugat sursele citate.

Cine este „în vizor”

Tragedia de la Colectiv a îndoliat România (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Acestea au precizat că ancheta este una de mare amploare.

„Toate persoanele cu haină militară, dar și civili care se regăsesc în rapoartele acelor interventii de la Colectiv sunt în vizor. Se va merge până sus, pe toate palierele și legat de toate aspectele semnalate de atunci și până în prezent”, au conchis sursele noastre. (CITEȘTE AICI: MĂRTURIE ÎN LACRIMI, LA PROCESUL COLECTIV: „CÂND AM ÎNCEPUT SĂ MĂ CAȚĂR PE GRĂMADA DE OAMENI, CEI DE SUB MINE NU MAI MIȘCAU…”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...