America este cuprinsă de proteste violente! Manifestații active au loc în 32 de orașe americane. Mulțimea scandează împotriva lui Donald Trump

Autor:
Publicat: 30/05/2020 | 21:18
America este cuprinsă de proteste violente! Manifestații active au loc în 32 de orașe americane. Mulțimea scandează împotriva lui Donald Trump

Un adevărat haos s-a declanșat în America. Au loc proteste în 32 de orașe, iar mulțimea este revoltată. Manifestațiile au la bază teribilul caz ce s-a petrecut în urmă cu doar câteva zile, când George Floyd, un bărbat de culoare, a fost ucis cu sânge rece de către poliția din Minneapolis, Minnesota.

În prezent, în unele dintre cele mai mari orașe americane au loc proteste violente. Autoritățile se  confruntă cu proteste generalizate, violențe între protestatari și forțele de ordine și haos, inclusiv capitala țării, Washington DC, relatează CNN. (CITEȘTE ȘI: TWITTER A SEMNALAT CĂ DONALD TRUMP PROPAGĂ INFORMAȚII FALSE! PREȘEDINTELE AMERICAN AMENINȚĂ CĂ VA ÎNCHIDE REȚELELE SOCIALE)

Manifestanții cer dreptate pentru cel ce a fost ucis și își arată furia față de discriminarea instituționalizată și brutalitatea poliției. Deși unele proteste au fost pașnice și liniștite, în majoritatea orașelor americane în care oamenii au ieșit în stradă, s-a instalat haosul. Revolta este simțită puternic în aproape toate statele, astfel 32 de orașe americane din 22 de state, inclusiv Washington DC, au devenit scena protestelor.

Mulțimea scandează împotriva lui Donald Trump

Una dintre cele mai violente manifestanții a avut loc chiar în fața Casei Albe.  Peste noapte protestatarii au intrat în altercații violente cu membri ai Secret Service. Timp de cinci ore continuu, protestatarii s-au confruntat cu ofițeri ai Secret Service la barierele din fața Casei Albe. De câteva ori aceștia chiar au ridicat barierele de metal și au început să  împingă spre zidul de scuturi al ofițerilor. (VEZI ȘI: CORONAVIRUSUL A RĂPUS CEL MAI LONGEVIV ANGAJAT DE LA CASA ALBĂ! WILSON JERMAN A LUCRAT PENTRU 11 PREȘEDINȚI AMERICANI)

Protestatarii au scandat împotriva președintelui Donald Trump, dar și mesaje de solidaritate pentru victimele brutalității poliției. Ei au cerut dreptate pentru uciderea lui George Floyd și pedepsirea celor vinovați.