Amine Harit a provocat un accident mortal după ce s-a întors de la Cupa Mondială. Fratele de 14 ani al fotbalistului era în mașină și a văzut scenele groaznice

Publicat: 02/07/2018 | 09:20

Amine Harit a spulbertat cu mașina un pieton pe o stradă din Marrakech, unul dintre cele mai frumoase orașe din Maroc. În vârstă de 21 de ani, fotbalistul, care se întorsese recent în țara natală după ce echipa sa a fost eliminată de la Campionatul Mondial de Fotbal 2018, era în autoturism împreună cu fratele său de 14 ani, care a dat declarații mincinoase în fața anchetatorilor. Tânărul sportiv a fost arestat.

Amine Harit, abia eliminat cu echipa lui de la Campionatul Mondial de Fotbal 2018 a ucis un om, în ţara natală

Amine Harit, marocanul în vârstă de 21 de ani declarat la Cupa Mondială din Rusia Omul meciului Maroc-Iran, a ucis un pieton la Marakesh, în urma unui accident rutier violent. Jucătorul formaţiei germane Schalke era în autoturism cu fratele lui de 14 ani şi după impact a încercat să fugă de la locul tragediei. Victima lui a murit la spital din cauza rănilor foarte grave. Bărbatul omorât de Amine Harit avea 36 de ani și era agent de pază la un birou al Ministerului Culturii din Maroc.

Presa internațională titrează că poliţia marocană l-a arestat şi l-a plasat în custodie pe jucător, care ajunsese în Maroc cu o zi înainte de accidentul produs în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Reprezentații clubului de la Gelsenkirchen au dat un comunicat în urma accidentului : “Sâmbătă, directorul sportiv Christian Heidel a reușit să ia legătura cu Herit, care este încă în stare de șoc, iar jucătorul i-a descris evenimentele teribile din noaptea anterioară (n.r.: vineri, 29 iunie). Ca șofer, el nu a avut cum să prevină accidentul tragic. (…).

După ce a dat declarații, Harit a fost lăsat să părăsească secția de poliție, iar, în prezent, tânărul de 21 de ani se află cu familia lui în Maroc, unde este îngrijit.

În primul rând și cel mai important, compasiunea profundă a lui Amine, dar și cea a tuturor de la FC Schalke 04 se îndreaptă către rudele victimei. Noi suntem în permanență în legătură cu Amine.

S-a înțeles de asemenea că Harit a încercat să fugă de la locul acidentului, se arată într-un raport din Hespress, dar a fost împiedicat să facă asta de un număr de trecători.

Poliția a spus că va continua investigația deschisă în urma accidentului și că pașaportul lui Harit a fost confiscat ca să prevină o plecare a lui din țară., relatează jurnaliștii de la The Mirror. În plus, fotbalistul marocan primește în prezent consiliere.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că Amine Harit a fost chemat să se prezinte luni, 2 iulie, în fața procurorilor.

Citește și...