Anchetă epidemiologică în SUA, după ce o persoană a fost diagnosticată cu ciumă 

Publicat: 18/08/2020 | 21:09
Anchetă epidemiologică în SUA, după ce o persoană a fost diagnosticată cu ciumă 

SUA au declanșat o anchetă epidemiologică în SUA, după ce o persoană a fost diagnosticată cu ciumă.

Un american din South Lake Tahoe, din California, a fost testat pozitiv pentru ciumă, anunță Reuters. Acesta este primul caz apărut în ultimii cinci ani în acel stat, au precizat azi oficiali din domeniul sanitar. 

Cel mai probabil, persoana a fost înțepată de un purice infectat fie în timp ce-și plimba câinele în regiunea Tahoe Keys, fie de-a lungul Truckee River Corridor, în partea est-centrală a Californiei. 

Autoritățile au declanșat o ancheta epidemiologică și în South Lake Tahoe au fost instalate panouri care avertizează asupra prezenţei ciumei şi comunică măsurile pentru prevenirea expunerii.

Bolnavul se află la domiciliu

Ciuma este o boală foarte contagioasă şi deseori mortală provocată de bacterii transmise de rozătoare. „Moartea neagră” poate fi tratată în mod eficient cu ajutorul antibioticelor dacă este depistată la timp.

„Ciuma este prezentă în mod natural în multe părţi din California, inclusiv în regiuni mai înalte din ţinutul El Dorado. Este important ca oamenii să ia măsuri de precauţie pentru ei şi animalele lor de companie atunci când sunt afară, în special când se plimbă, fac drumeţii sau campează în zone unde sunt prezente rozătoare. Cazurile de ciumă la oameni sunt extrem de rare, dar pot fi foarte grave”, au precizat autoritățile.

Persoana infectată se află sub supravegherea personalului medical şi se recuperează la domiciliu, scrie Agerpres.

Foto: Shutterstock