Angajare în videochat – oportunitate reală sau amăgire?

Publicat: 06/04/2020 | 19:18

Videochatul este unul dintre puținele domenii slab afectate de epidemia globală, cei din comunitate fiind mai puțin impactați de măsurile de distanțare socială impuse de autorități.

Dat fiind faptul că activitatea modelelor de videochat se desfășoară strict online, studiourile de videochat urmează modelul business-as-usual și se concentrează pe asigurarea unui mediu de lucru curat ca lacrima, căci siguranța angajaților este prioritară.

În ceea ce privește procesul de recrutare, el a suferit mici modificări, fiind adaptat situației actuale: interviurile se desfășoară online, prin apel video sau Skype.

Așadar, într-o perioadă în care anunțurile de angajare în majoritatea domeniilor au devenit tot mai rare, iar o nouă criză economică bate la ușa, ideea de a deveni model de videochat devine tot mai interesantă pentru tinere. Dacă și tu iei în calcul să aplici la un anunț de angajare în videochat, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de interviu.

Câștigurile din videochat sunt reale, dar banii nu pică din cer

Majoritatea anunțurilor de angajare videochat promit venituri lunare de ordinul miilor de dolari, lucru care nu este departe de adevăr, cu mențiunea că încasările acestea sunt atinse cu timpul. Depinde de fiecare model în parte dacă reușește să își formeze o bază solidă de membri plătitori încă din prima lună de activitate, dar de obicei durează câteva luni până când vei prinde popularitate pe site și încasările tale vor crește vizibil.

Venit garantat chiar din prima zi, cu anumite condiții

Totuși, chiar dacă principala motivație de a te apuca de videochat este partea financiară, încearcă să nu te gândeșți la acest aspect de la început. Primele zile sunt, de multe ori, cruciale pentru cariera ta de model videochat, un procent foarte mare dintre modelele începătoare renunțând după primele ture, dezamăgite fiind că “socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”.

Colaborarea legală cu un studio de videochat te poate scuti de stresul născut din teama că nu vei putea concura cu modelele cu experiență și că vei câștiga mai puțindecât ți-ai propus. Studioul te va susține încă de la început, nu doar moral, ci și financiar și vei putea beneficia de un salariu garantat, care îți va permite să investești în imaginea ta.

Nimic, însă, nu vine de-a gata, iar condițiile pentru a încasa un salariu garantat, sunt de bun simț: respect pentru munca ta și a celor din jurul tău. Sau, atfel spus, îndeplinirea numărului de ore online, respectarea programului de lucru, asimilarea și punerea în practică a sfaturilor trainerilor și perfecționarea cunoștințelor de limbă străină.

Mai puțină nuditate, mai multă empatie

Secretul din spatele succesului industriei videochatului este capacitatea de a crea relații virtuale, dar autentice între modele și utilizatori. Cei care plătesc sume importante de bani pentru a petrece timp în compania modelului preferat nu o fac pentru nuditate, și nici nu este de mirare, dată fiind generozitatea internetului în ceea ce privește pornografia.

Empatia, simțul umorului, inteligența emoțională și lipsa prejudecăților de orice natură sunt cele mai căutate trăsături printre modelele de videochat de top.