Animal extrem de rar văzut în apropiere de Suceava

Publicat: 11/02/2019 | 17:29

Exemplar extrem de rar văzut de câțiva oameni la marginea unei păduri din Suceava! Este vorba de o căprioară albă! Dacă prezenţa căprioarelor pe câmpurile şi la marginea pădurilor din zona Pătrăuţi – Mitocu Dragomirnei a devenit deja normalitate, acestea putând fi văzute adesea, cea a unui cerb lopătar, cu o femelă de culoare albă,  a fost cu adevărat impresionantă.

Acest lucru li s-a întâmplat unor tineri din comuna Pătrăuţi – Dan Truscan, Naty Turturean şi Matei Havrisciuc care, în timpul unei drumeţii prin pădure, sâmbătă, 9 februarie, au  surprins o familie de cerbi lopătari (un mascul şi 5 femele), cel mai surprinzător fiind faptul că una dintre femele este complet albă.

Şeful Ocolului Silvic Pătrăuţi, Stelian Chidoveţ, a confirmat prezenţa neobişnuitului exemplar pe terenurile aflate în administrarea Direcţiei Silvice Suceava:

„Este o femelă de cerb lopătar, care în locul coloritului lor normal, are blană albă. Este un fenomen care apare o dată la câteva generaţii, chiar dacă femela care a născut-o este de altă culoare”, a spus acesta. Citește mai mult pe monitorulsv.ro.

 

Citește și...