ANM a făcut anunțul! Cod galben de ceaţă în 12 judeţe

Publicat: 29/01/2019 | 07:47
ANM a făcut anunțul! Cod galben de ceaţă în 12 judeţe

12 judeţe, majoritatea din sudul ţării, se află marțí dimineață sub cod galben de ceaţă, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Până la ora 8.00, pentru Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Ialomiţa, Giurgiu, Brăila, Buzău, Teleorman, Călăraşi, Olt și Dolj este anunţată ceață.

În Suceava, Bacău, Vrancea și Neamţ există depuneri de chiciură.

Ceaţa poate scădea vizibilitatea şi sub 50 de metri.

Temperaturile ajung până la +14 grade

Vremea se încălzește semnificativ în următoarele zile, astfel că în sud-estul țării temperaturile vor ajunge, marți și miercuri, la 14 grade Celsius. În Capitală, temperaturile cresc de la o zi la alta, de luni, ajungând miercuri la 9 grade Celsius. De asemenea, dispare și poleiul din București.

„Temperaturile cresc în următoarea periodă, mai ales în partea sud-estică a țării, îndeosebi în Dobrogea, unde vom avea temperaturi și de 14 grade Celsius, în zilele de marți și miercuri, deci temperaturi cu 10 grade mai mari față de normal. În rest, cresc temperaturile, dar nu așa de spectaculos ca în Dobrogea. În București, luni vor fi cam 3-5 grade, marți 5-7 grade, iar miercuri 7-9 grade”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Admnistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentantului ANM, de marți vor fi din nou precipitații în toate zonele șării, însă poleiul se va depune doar izolat.

„Momentan nu mai așteptăm precipitații, avem o ameliorare în acest sens, până luni seară, unde vor fi ploi, dar pe partea vestică a țării. Și izolat ar putea să apară din nou poleiul, dar nu depuneri semnificative ca până acum. De marți vor fi precipitaii în toate zonele țării și ninsori la munte, la peste 1.400 de metri, și izolat ar mai putea să apară poleiul, dar nu la intensitatea celui de acum”, mai spune Mihai Huștiu.

Citește și...