Acasă » Știri » ANM a făcut anunţul! Vremea se schimbă radical după valul de aer polar

ANM a făcut anunţul! Vremea se schimbă radical după valul de aer polar

De: Alexandra Costea 16/01/2024 | 10:42
ANM a făcut anunţul! Vremea se schimbă radical după valul de aer polar

Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă! Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Ce se abate peste România după valul de aer polar?

Conform datelor transmise de ANM, în următoarele două săptămâni vom avea parte de de surprize mari în ceea ce privește vremea. Se vor înregistra schimbări majore, de la o zi la alta, în toate regiunile României.

Citește și: PROGNOZA METEO SPECIALĂ. ANM ANUNȚĂ SCHIMBĂRI MAJORE ÎN TOATĂ ROMÂNIA

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Prognoza meteo pentru perioada 15-28 ianuarie 2024

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni a fost emisă de către specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie. Aceștia au examinat schimbările condițiilor meteorologice în toate zonele țării în intervalul 15-28 ianuarie 2024.

Vremea în Banat

În Banat, vor avea loc variații semnificative de temperatură. Pe data de 15 ianuarie 2024, termometrele vor indica o medie a valorilor maxime de 6 grade Celsius, iar în ziua de 16 ianuarie 2024, temperaturile nu vor depăși 2 sau 3 grade Celsius. Spre mijlocul primei săptămâni din intervalul menționat, se anunță zile cu temperaturi maxime de 10 grade Celsius.

Ulterior, vremea va deveni mai rece în perioada 19-22 ianuarie, când se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 2 grade Celsius și minime cuprinse între -7 și -4 grade Celsius. Cu toate acestea, după această perioadă, există posibilitatea unei noi încălziri, astfel încât temperaturile maxime vor atinge în medie între 6 și 8 grade Celsius, iar cele minime vor oscila între -2 și 0 grade Celsius.

Vremea în Crișana

„Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În primele două zilei media regională a maximelor va fi de 1…3 grade, iar a celor minime va fi mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de -8…-7 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade (pe 18 ianuarie) a temperaturilor maxime și la o medie de 2…5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime de 1…2 grade și minime de -8…-5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5…6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade”, au transmis reprezentanții ANM.

Vremea în Transilvania

Vremea în Transilvania se anunță capricioasă. După atingerea unor maxime de 5 grade Celsius, se preconizează o răcire semnificativă. Astfel, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, se așteaptă să se instaleze gerul. Temperaturile se vor în registra în jurul valorii de -8 grade Celsius. Urmează apoi o nouă perioadă de încălzire, în care media maximelor va atinge 7-8 grade, iar temperaturile minime nu vor scădea sub pragul de zero grade.

În intervalul 20-23 ianuarie, meteorologii anunță temperaturi maxime de -2…0 grade, iar a celor minime de -12…-10 grade. Totuși, după această perioadă, se conturează posibilitatea unei noi încălziri, astfel că în timpul zilelor se prognozează maxime de 2…4 grade, iar în timpul nopții valori în general cuprinse între -5 și -3 grade.

Citește și: IARNA SE DEZLĂNȚUIE! PRIMARUL LE CERE TUTUROR SĂ FIE ÎN CASE LA 17:30. TEMPERATURILE VOR ATINGE -45 DE GRADE CELSIUS

Vremea în Maramureș

„Și la nivelul acestei regiuni vor fi variații termice de la o zi la alta. În prima zi media regională a maximelor va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 7…8 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2…3 gade. Ulterior vremea se va răci, astfel în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1…0 grade, iar a celor minime de -10….-8 grade, însă după această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade”, precizează meteorologii.

Vremea în Moldova

În primele zile din intervalul menționat termometrele vor indica valori cuprinse între 3 și 4 grade Celsius. După o scurtă perioadă de răcire, vremea se va încălzi semnificativ. Pe data de 18 ianuarie, se preconizează maxime cuprinse între 5 și 7 grade Celsius.

În intervalul 20-23 ianuarie, se așteaptă o perioadă mai rece, cu maxime termice în jurul valorii de -2 grade și minime care pot coborî spre o medie regională de -10…-8 grade. Cu toate acestea, o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când se prognozează o medie a temperaturilor maxime de 4…5 grade, iar a celor minime de -3…-2 grade.

Vremea în Dobrogea

„În prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a minimelor de 2…3 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6…7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4…-3 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 11…12 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5…6 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -6…-5 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de -2…0 grade.”, au transmis specialiștii în meteorologie.

Vremea în Muntenia

Pentru noaptea de 16 spre 17 ianuarie, specialiștii de la ANM anunță valori negative, indicând că mercurul din termometre va coborî până la -6 grade Celsius. A doua zi, pe 18 ianuarie, se așteaptă ca maximele să atingă 9-10 grade.

În intervalul 20-23 ianuarie, temperatura aerului va înregistra din nou o scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime care pot să coboare spre o medie regională de -8 grade. Totuși, o nouă perioadă de încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când se preconizează că media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a celor minime de -2…-1 grad.

Vremea în Oltenia

„În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 4…6 grade, iar a minimelor, cu variații mari de la o noapte la alta, de -7…-1 grad. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi, astfel vor fi posibile maxime termice de 6…7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de -1…0 grade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8…-7 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…10 grade, iar a celor minime de -1…0 grade”, au mai precizat meteorologii.

Citește și: AVERTIZARE „WINTERCAST” EMISĂ DE METEOROLOGII ACCUWEATHER ÎN BUCUREȘTI. LA CE ORĂ ÎNCEPE SĂ NINGĂ

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc?
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în Mamaia și nu era cu ea
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Cele mai norocoase zodii până la finalul lunii mai. Belșug, dragoste și fericire în viețile lor
Cele mai norocoase zodii până la finalul lunii mai. Belșug, dragoste și fericire în viețile...
Regula pe care să o respecți de Paște că să nu-ți fie rău. Medicul Alin Popescu: „Niciodată nu trebuie….”
Regula pe care să o respecți de Paște că să nu-ți fie rău. Medicul Alin...
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Paște 2024: Este păcat să spălăm rufe în Sâmbăta Mare? Ce spun preoții
Paște 2024: Este păcat să spălăm rufe în Sâmbăta Mare? Ce spun preoții
Secretul milionarului român care, la 67 de ani, arată ca în tinerețe. Ce face, în fiecare zi, chiar și șase ore!
Secretul milionarului român care, la 67 de ani, arată ca în tinerețe. Ce face, în...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Revine Adelina Pestrițu pe micul ecran? Vedeta a obosit: „Online-ul îmi ocupă foarte mult timp”
Revine Adelina Pestrițu pe micul ecran? Vedeta a obosit: „Online-ul îmi ocupă foarte mult timp”
Când pică, de fapt, Paştele în 2025. Ce scrie în calendarul ortodox
Când pică, de fapt, Paştele în 2025. Ce scrie în calendarul ortodox
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate