ANM a modificat prognoza. Când vine toamna în România. Care vor fi zonele cele mai afectate de frig

Publicat: 19/08/2019 | 07:44
ANM a modificat prognoza. Când vine toamna în România. Care vor fi zonele cele mai afectate de frig
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza pentru următoarea lună, estimări privind instalarea tomanei în România. Luni, temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. De altfel, până vineri, meteorologii anunţă deosebit de cald, în zonele de câmpie se va instala caniculă, însă de vineri sunt prognozate averse, în special la munte.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată, scrie adevarul.ro.

Săptămâna 19.08.2019 – 26.08.2019– Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, local, în regiunile sudice şi sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 26.08.2019 – 02.09.2019– Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval. Cantităţile de precipitaţiiestimate pentru această perioadă se vorsitua în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 02.09.2019 – 09.09.2019- Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar, local, în regiunile intracarpatice şi apropiat de cel normal pentru acest interval în rest.

Săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019– Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Citește și...