ANM, anunț de ultimă oră: România, învăluită în caniculă! Ce temperaturi insuportabile se vor înregistra

Autor:
Publicat: 06/08/2020 | 14:19
ANM, anunț de ultimă oră: România, învăluită în caniculă! Ce temperaturi insuportabile se vor înregistra

Specialiștii ANM au făcut un anunț de ultim moment. Se pare că România va fi cuprinsă de temperaturi caniculare, greu de suportat, după cum susțin meteorologii. 

ANM informează că mai multe regiuni din România se află sub cod galben de caniculă, în următoarele zile. Astfel, temperaturile se vor situa între 34-37 de grade Celsius, după cum susțin specialiștii, îndeosebi în regiunile sudice și estice.

Caniculă în aproape toată România

Conform informării meteo emise de ANM pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34 – 37 de grade Celsius.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40 – 50 km/h.

Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia, mai informează meteorologii. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest, mai ales sâmbătă.

În Capitală, vremea va fi greu de suportat. Specialiștii ANM informează că se va înregistra caniculă în București în zilele următoare. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 21 de grade.

Trei persoane au murit înecate, încercând să scape de caniculă

Zilele acestea temperaturile au fost destul de ridicate, lucru ce i-a determinat pe mulți să se răcorească printr-o bălăceală în apa. Însă pentru mai mulți acest lucru a fost fatal. In perioada verii nimic nu te răcorește mai bine ca o baie într-o apă rece. Dar acest lucru poate să fi fatal mai ales pentru copii, care de multe ori nu au experiență la înot, iar apele adânci îi răpun imediat, mai ales atunci când sunt lăsați nesupravegheați.

La Fetești, un băiat de numai 10 ani s-a înecat în canalul Borcea. Trupul neînsuflețit al celui mic a fost găsit abia joi dimineață, după trei zile de căutări. Acesta a ieșit la suprafață la nici o sută de metri de locul unde a fost văzut ultima oară de martorii care au sunat la 112. Mai mult, se pare că în această zonă, se la începutul verii și până acum,  cinci persoane au sfârșit în același mod.

Un caz asemănător a avut loc și în Botoșani, unde un adolescent s-a înecat într-un iaz. Adolescentul a intrat să facă baie într-un iaz, din comuna Ripiceni. Copilul venise să muncească la o fermă și căuta răcoarea, însă a dispărut.  Au fost mobilizați 19 pompieri care au mers în căutarea lui, însă l-au găsit fără suflare, după șase ore.

Se pare că nu doar copiii sunt dispuși la astfel de incidente tragice, ci și adulții.  În Brăila, un bărbat de 51 de ani, s-a înecat într-un canal de irigații din localitatea Însurăței. Acesta a fost găsit ulterior fără suflare. Iar un altul este căutat cu barca pe brațul Vâlciu, al Dunării.