Canicula face victime! Trei persoane au murit înecate, încercând să scape de temperaturile ridicate

Autor:
Publicat: 30/07/2020 | 18:29
Canicula face victime! Trei persoane au murit înecate, încercând să scape de temperaturile ridicate

Zilele acestea temperaturile au fost destul de ridicate, lucru ce i-a determinat pe mulți să se răcorească printr-o bălăceală în apa. Însă pentru mai mulți acest lucru a fost fatal.

In perioada verii nimic nu te răcorește mai bine ca o baie într-o apă rece. Dar acest lucru poate să fi fatal mai ales pentru copii, care de multe ori nu au experiență la înot, iar apele adânci îi răpun imediat, mai ales atunci când sunt lăsați nesupravegheați. (CITEȘTE ȘI: AVERTIZARE ANM, COD GALBEN! CANICULĂ, DISCONFORT TERMIC, INSTABILITATE ATMOSFERICĂ)

La Fetești, un băiat de numai 10 ani s-a înecat în canalul Borcea. Trupul neînsuflețit al celui mic a fost găsit abia joi dimineață, după trei zile de căutări. Acesta a ieșit la suprafață la nici o sută de metri de locul unde a fost văzut ultima oară de martorii care au sunat la 112. Mai mult, se pare că în această zonă, se la începutul verii și până acum,  cinci persoane au sfârșit în același mod.

Un caz asemănător a avut loc și în Botoșani, unde un adolescent s-a înecat într-un iaz. Adolescentul a intrat să facă baie într-un iaz, din comuna Ripiceni. Copilul venise să muncească la o fermă și căuta răcoarea, însă a dispărut.  Au fost mobilizați 19 pompieri care au mers în căutarea lui, însă l-au găsit fără suflare, după șase ore.

Un bărbat s-a înecat într-un canal de irigații

Se pare că nu doar copiii sunt dispuși la astfel de incidente tragice, ci și adulții.  În Brăila, un bărbat de 51 de ani, s-a înecat într-un canal de irigații din localitatea Însurăței. Acesta a fost găsit ulterior fără suflare. Iar un altul este căutat cu barca pe brațul Vâlciu, al Dunării.

La fel se întâmplă și la mare, unde de la începutul verii au fost înregistrate mai multe astfel de decese. (VEZI ȘI: TRAGIC! UN COPIL DE 11 ANI S-A ÎNECAT ÎN RÂUL TELEAJEN. SALVATORII L-AU GĂSIT PREA TÂRZIU)