Tragic! Un copil de 11 ani s-a înecat în râul Teleajen. Salvatorii l-au găsit prea târziu

Publicat: 26/07/2020 | 18:08
Tragic! Un copil de 11 ani s-a înecat în râul Teleajen. Salvatorii l-au găsit prea târziu

Copilul care s-a înecat, duminică după-amiază, în râul Teleajen a fost găsit în stop cardio-respirator, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, băiatul a fost găsit de persoanele care ajutau la căutarea acestuia. Anterior, ISU a anunţat că la faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj de scafandri de la ISU Bucureşti-Ilfov. Echipajele au început demersurile pentru transportarea victimei la spital, a mai precizat sursa citată.

Citește și: Ultima oră! Carambol cu două motociclete și o mașină în Bușteni. Șase adulți și doi minori au fost răniți

Victima nu era însoțită de părinți la scăldat

O persoană a sunat la 112 și a solicitat sprijinul echipajelor de salvare. Potrivit primelor date, băiatul, în vârstă de 11 ani, nu se afla în zonă respectivă cu părinții. Minorul ar fi fost văzut de un alt copil.

La fața locului, ISU Prahova s-a intervenit cu o autospecială de stingere, un autocamion, o barcă și un echipaj Smurd. Tot la fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Prahova.

Un alt copil s-a înecat în Dunăre

În urmă cu doar câteva zile, un copil de 14 a murit înecat în Dunăre, în zona localității Gostinu, județul Giurgiu. Pompierii au fost chemați printr-un apel la 112 unde se anunța că un adolescent a dispărut în apă. Echipajele ISU l-au găsit pe băiat după 20 de minute și l-au adus la mal, dar acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul.

„În urma unui apel 112, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit, în această după-amiază, pentru căutarea unui copil de aproximativ 14 ani, posibil înecat în Dunăre, în zona localității Gostinu. La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj SMURD și autospeciala cu scafandri”, se arată într-un comunicat al ISU Giurgiu.

Nu rata: Coronavirus România 26 iulie. 1.120 de noi cazuri și 22 de morți în ultimele 24 de ore

La fața locului a fost prezent și un elicopter SMURD. Scafandrii au început operațiunile de căutare în zona indicată de cetățenii prezenți la fața locului și, după aproximativ 20 de minute, au găsit copilul. Acesta a preluat de echipajele medicale, însă, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul.