ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România

Publicat: 18/10/2019 | 17:07
ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România

Dacă în luna octombrie, vremea a fost mai caldă decât în mod normal… ei bine, nici în noiembrie temperaturile nu vor fi normale în ceea ce privește țara noastră. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în prima parte a lunii noiembrie se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 21 – 28 octombrie 2019, Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie 2019, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 4 -11 noiembrie 2019, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în toate regiunile, dar mai ales în sudul și sud-estul țării.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 11-18 noiembrie 2019, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare local în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.