Anunț de ultimă oră! Se măresc alocațiile copiilor

Publicat: 27/07/2020 | 14:42
Anunț de ultimă oră! Se măresc alocațiile copiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape. Nu se știe încă procentul cu care acestea se vor majora, deoarece va fi stabilit pe baza prognozelor.

”La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face. Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”, a spus premierul.

În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, premierul a spus că se continuă analizele. (CITEȘTE ȘI: DANIELA CRUDU, DANS EROTIC PE PLAJA DIN MAMAIA! IMAGINI INTERZISE CARDIACILOR CU FOSTA ASISTENTĂ TV)

„Trebuie să se finalizeze raportul pe primul semestru privind starea economiei şi starea bugetului. De asemenea, să finalizăm prognozele referitoare la evoluţia economiei româneşti în următorii ani pentru că în funcţie de asta vom lua decizia şi aici pot să vă spun sigur că vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile astfel încât să avem garanţia că economia va putea suporta această creştere a pensiilor”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, declarații despre luarea unor noi măsuri

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt analizate mai multe măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Una dintre ele ar fi purtatul măștii și în spațiile deschise și aglomerate.

”Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate. Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a declarat Ludovic Orban.