Anunț făcut de ANAF! Românii vor fi obligați să-şi plătească toate datoriile la stat din ultimii 5 ani

Publicat: 17/09/2018 | 15:17
Anunț făcut de ANAF! Românii vor fi obligați să-şi plătească toate datoriile la stat din ultimii 5 ani

ANAF a anunțat că va centraliza toate datoriile acumulate de români în ultimii cinci ani, urmând ca toţi să primească decizii de impunere până la data de 15 noiembrie.

Termenul limită de plată este martie 2019, dar dacă persoanele cu datorii vor achita până la finele lunii decembrie, vor primi o reducere de cel puțin 10% din valoarea datoriilor, a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Octombrie este termenul până la care colegii mei vor centraliza toate informaţiile. Vom pune martie 2019 termenul de plată, ca şi cei care sunt pe anul ăsta cu veniturile estimate pe 2018. 

Dar dacă respectivii contribuabili plătesc până la final de decembrie, atunci vom propune un discount zic eu substanţial, nu 5%, minim 10%, categoric. 

Pentru că acolo statul nu a avut acel rol activ, el nu a informat contribuabilul când trebuia să îl informeze. Şi acum dacă tot vii cu o astfel de centralizare, ca să ai un moment T0, trebuie să vii şi cu un stimul consistent, pentru ca oamenii să îşi plătească. Dacă nu, plătesc în 2019, în martie. Îmi doresc ca 2019 să fie anul în care efectiv curăţăm, stabilim, clarificăm, ca de la 1 ianuarie să începem curat, să nu stea contribuabilul să se gândească oare ce a avut de plată. 

Un alt discount dacă plătesc până în martie anul viitor, că şi asta poate să fie o variantă. Octombrie este termenul de centralizare. Până la 15 noiembrie este termenul până la care oamenii să fie informaţi”, a declarat ministrul, potrivit observator.tv.