Anunț MAE referitor la victimele cutremurului din Albania: ”Până în acest moment…”

Publicat: 26/11/2019 | 10:27
Anunț MAE referitor la victimele cutremurului din Albania: ”Până în acest moment…”

Cutremur major în Albania. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, astăzi, că nu există niciun cetățean român printre victimele cutremurului cu magnitudinea de 6,4, produs în apropierea orașului Durres, Albania, în timpul căruia au murit 14 persoane și au fost rănite 600.

”Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE remis mediafax.ro.

Cetățenii români afectați, precizează MAE, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tirana: +355 4 230 31 33; +355 4 230 3104, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +355 694036352.

Cel puțin 14 persoane au decedat, 600 sunt rănite

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puțin sașe persoane și rănirea altor 150, conform informațiilor transmise de autoritățile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor șase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în orașul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-și salva nepotul, în orașul Thumane, unde a mai murit încă o personă. Alți trei oameni au decedat în orașul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Apărare din Albania a anunțat demersurile întreprinse de pompieri și de forțele amate pentru a salva civilii prinși sub clădirile prăbușite în orașul Durres. Conform estimărilor, mai multe persoane rănite sau decedate ar putea fi captive sub ruine.

Citește și...