Anuntul care ar putea duce la suspendarea celui mai iubit serial al momentului. Actorul principal: „Parasesc productia”

Publicat: 02/06/2013 | 16:28
Anuntul care ar putea duce la suspendarea celui mai iubit serial al momentului. Actorul principal: „Parasesc productia”

Britanicul Matt Smith, actorul principal din "Doctor Who", cel ami iubit serial al momentului in UK, va parasi acest serial stiintifico-fantastic difuzat de postul BBC, au anuntat sambata reprezentantii televiziunii britanice, informeaza AFP.

Matt Smith, care interpreta din 2010 rolul „Lordul timpului”, un medic excentric care calatoreste in timp si care isi spune „Doctorul” (The Doctor”), a declarat ca va parasi acest serial odata cu difuzarea episodului special pentru Craciun, conceput cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a show-ului.

Actorul, in varsta de 30 de ani, care a fost cel de-al 11-lea artist care l-a interpretat pe Lordul timpului, era relativ necunoscut atunci cand a preluat acest rol in urma cu trei ani.

El a precizat ca va fi inlocuit de un alt actor, considerat un star in plina ascensiune. Lansat in 1963, „Doctor Who” a stabilit un record de longevitate in categoria serialelor SF, potrivit reprezentantilor Cartii Recordurilor Guinness.

BBC a vandut aceasta productie TV in peste 200 de tari. Serialul „Doctor Who” a inceput sa fie difuzat pe BBC pe 23 noiembrie 1963.

In acest an, cea de-a 50-a aniversare a „Doctor Who” va fi sarbatorita pritnr-un episod special, care va fi realizat in 3D, dupa cum a anuntat in luna februarie radiodifuzorul britanic.

Episodul aniversar va fi difuzat pe 23 noiembrie pe BBC HD Channel, detinut de corporatia BBC, dar si in cinematografe. De la lansarea sa in 1963, BBC a difuzat peste 800 de episoade din serialul „Doctor Who”.

Dupa un numar de 26 de sezoane (intre 1963-1989) si un film de televiziune (in 1996), in anul 2005 serialul „Doctor Who” a fost relansat. Rolul doctorului Who a fost interpretat de-a lungul timpului de 11 actori, primul dintre acestia fiind William Hartnell. Serialul „Doctor Who” este difuzat in 48 de tari, inclusiv in Romania.

R.N.

banner cristea

Citește și...