Anuntul facut de MAE dupa tragedia aviatica din Etiopia. Au anuntat daca sunt cetateni romani printre victime

Publicat: 10/03/2019 | 16:00
Anuntul facut de MAE dupa tragedia aviatica din Etiopia. Au anuntat daca sunt cetateni romani printre victime

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate în accidentul aviatic din Etiopia, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

”Ambasada României la Addis Abeba urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul aviatic produs la data de 10 martie 2019, în apropierea aeroportului din Addis Abeba. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în prezent, autoritățile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba: +251 116 622 675, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +251 935 350 059.

”Ambasada României la Addis Abeba menţine cazul în atenție și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se mai arată în comunicat.

Un zbor al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre capitala Nairobi, s-a prăbușit duminică dimineață, având 149 de pasageri la bord și opt membri ai echipajului, a informat un purtător de cuvânt al companiei, relatează site-ul agenției Reuters. Toate cele 157 de persoane aflate la bordul unui zbor al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit după ce avionul s-a prăbușit în apropierea orașului Bishoftu, au informat duminică autoritățile.

Zborul ET 302 s-a prăbușit în apropierea orașului Bishoftu, la 62 de kilometri de capitala etiopiană Addis Ababa. Avionul era un Boeing 737-800 MAX.

Citește și...