Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Când se vor redeschide mall-urile

Autor:
Publicat: 21/04/2020 | 16:22
Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Când se vor redeschide mall-urile

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! La mai bine de o lună de când a fost decretată starea de urgență în România, oamenii au aflat când se vor redeschide mall-urile.

Toți românii sunt nerăbdători să revină la viața de dinainte de coronavirus. Klaus Iohannis a prelungit, însă, starea de urgență cu încă o lună, iar relaxarea măsurilor impuse de autorități se va produce abia după 15 mai.

Ministrul Sănătății a explicat că măsurile de relaxare se vor face gradual. Iar mall-urile nu se vor deschide prea curând. (CITEȘTE ȘI: NU LE PASĂ DE PANDEMIE! CERCETĂTORII DE LA DĂBULENI PREGĂTESC CULTURILE DE LUBENIȚE, CARTOFI DULCI ȘI…)

Măsurile de izolare funcționează și presiunea pe spitale e redusă. Măsurile de relaxare nu înseamna reluarea competițiilor sportive, a mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gândim după următorele 3 luni, este o dinamincă care trebuie evaluată”, a spus Ministrul Sănătății la Digi24.

Nelu Tătaru a mai precizat că, încă, nu am atins primul vârf al pandemiei de COVID-19.

Menținem o creștere a numărului de cazuri și de decese. Orice deces este o pierdere. Suntem în această perioadă de creștere, chiar dacă unii au crezut altceva și s-au relaxat. Evaluarea acestor zile o vom avea peste aproximativ zece zile.

Noi încă suntem pe panta ascendentă a curbei. Urmărim aceste șapte, zece zile. Putem vedea la zece zile și face o evaluare a acestei curbe și focarele constituite și care se constituie. Evaluarea dintre 1 mai și 15 mai, când se termină starea de urgență, și apoi putem lua o decizie”,  a mai spus Nelu Tătaru.