Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Când vom reveni la viața normală

Publicat: 01/07/2020 | 08:47
Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Când vom reveni la viața normală

Anunțul făcut de Ministrul Sănătății! Nelu Tătaru a spus că vom ptea reveni la o viață cvasi-normală la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. Chiar și așa, românii trebuie să se obișnuiască cu existența virusului pentru încă doi ani.

”Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri.

Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea weekend-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a declarat Nelu Tătaru la TVR1.

Coronavirus România

Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.970 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 890 de persoane. Alte 61.840 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. (VEZI ȘI: PRIMELE IMAGINI CU OTILIA BILIONERA & SOȚUL. CUM S-AU DISTRAT ALĂTURI DE OTNIELA ȘI…)

Totodată, 1651 de persoane infectate cu COVID-19 au murit.

Citește și...