Anunțul făcut de Raed Arafat! Începând de astăzi, o localitate din România intră în carantină pentru 14 zile

Publicat: 22/07/2020 | 16:14
Anunțul făcut de Raed Arafat! Începând de astăzi, o localitate din România intră în carantină pentru 14 zile

Anunțul făcut de Raed Arafat! Începând de astăzi, de la ora 17, o localitate din România intră în carantină pentru 14 zile.

Comuna Roata de Jos, din județul Giurgiu, intră în carantină. Ordinul a fost semnat de Raed Arafat. Măsura se instituie începând de miercuri, 22 iulie, de la ora 17, pentru o perioadă de 14 zile.

32 de persoane din comuna Roata de Jos au fost infectate cu coronavirus prin transmitere comunitară, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate s-a descoperit faptul că 37 de persoane au intrat în contact direct cu unul dintre celelalte cazuri. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 22 IULIE. S-A ÎNREGISTRAT UN NOU RECORD DE INFECTĂRI: 1.030, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. BILANȚ TOTAL: 40.163)

Măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află în zona vizată de carantină:

-identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în zona menționată la art. 1, alin. (2) și introducerea acestora în bazele de date dedicate

-limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri

-evaluarea de către DSP a oportunității și prioritizării de testare a persoanelor și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către INSP / Ministerul Sănătății

-stabilirea, prin grija administrației publice locale și a IPJ a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulație care tranzitează zona și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri

-purtarea măștilor de protecție de către toate persoanele aflate în spațiile publice

-asigurarea ordinii publice se realizează de către poliția locală, iar în situația în care poliția locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică se asigură de către Jandarmeria Română sau Poliția Română, după caz.

Coronavirus România, 22 iulie

Numărul de infectări cu COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore rămâne unul alarmant. Recordul a fost depășit din nou, căci de la ultima informare GCS s-au înregistrat alte 1.030 noi cazuri de infectare, iar bilanțul total a ajuns la 40.163.

Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.